UHAPŠEN NEMAČKI NOVINAR U HRVATSKOJ: Pomagao migrantima završio iza rešetaka

Tanjug

21. 11. 2021. u 07:51

HRVATSKA policija je u ilegalnom ulasku iz BiH u Hrvatsku zatekla kod Cetingrada osam stranaca, među kojima i nemačkog novinara (44) kojem se potom sudilo za ilegalan ulazak i krijumčarenje ljudima, ali ga je sud kaznio samo za ilegalan ulazak u Hrvatsku, saopštila je danas Policijska uprava karlovačka.

УХАПШЕН НЕМАЧКИ НОВИНАР У ХРВАТСКОЈ: Помагао мигрантима завршио иза решетака

Osuda ponašanja hrvatske policije prema migrantima, Foto AP

Prekršajno odeljenje Opštinskog suda u Karlovcu presudilo mu je da plati novčanu kaznu od 3.600 kuna za ilegalan ulazak, ali nije uvažilo drugi deo optužnog predloga policije kojim su ga teretili za pomaganje migrantima u nezakonitom prelasku granice.

Najavljeno je da će se zbog oslobađajućeg dela odluke suda stanica granične policije Cetingrad u zakonskom roku žaliti, preneo je Index.hr.

U policijskom saopštenju navodi se da se kriminalističkim istraživanjem utvrdilo da je nemački državljanin pomagao ostalim strancima u nezakonitom prelasku, čime je kršio Zakon o strancima, Zakon o nadzoru državne granice i Zakonik o šengenskim granicama.

Ne navodi se iz kojih je zemalja sedmoro ilegalnih migranata sa kojima je zatečen nemački novinar kod Cetingrada, već samo da su svi rekli da nameravaju da Hrvatskoj predaju zahtev za međunarodnu zaštitu.

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

HULIGANI IZ TORCIDE OSTAJU IZA REŠETAKA: Sud odredio jednomesečni pritvor za 42 navijača Hajduka