BORELJ PONOVIO: Brisel podržava jedinstvenu i suverenu BiH

Tanjug

15. 11. 2021. u 18:24

VISOKI predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izrazio je danas zabrinutost što pojedini lideri u Bosni i Hercegovini koriste retoriku podela i ponovio da Brisel podržava jedinstvenu i suverenu BiH.

БОРЕЉ ПОНОВИО: Брисел подржава јединствену и суверену БиХ

Foto AP

Borelj je nakon sastanka šefova diplomatije zemalja Evropske unije u Briselu rekao da je EU zabrinuta i zbog toga što politički lideri u BiH ne koriste neizbornu godinu za izmene izbornog zakona.


- Zabrinuti smo što s druge strane neki političari koriste ovu priliku za retoriku podela. Moram da ponovim da mi podržavamo jedinstvenu i suverenu BiH i pozivamo sve političare da sednu za pregovarački sto - istakao je Borelj.

Na pitanje novinara da li bi na Balkanu moglo da dođe do novog rata, Borelj je rekao da problemi moraju da se reše pre nego što se situacija pogorša da do toga ne bi došlo.

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni