BORELJ: EU pooštrava sankcije protiv Minska

Tanjug

15. 11. 2021. u 10:21

EVROPSKA unija se nada da će proširiti sankcije na avio-kompanije, turističke agente i druge ljude koji su uključeni u transport migranata u Belorusiju, izjavio je danas visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

БОРЕЉ: ЕУ пооштрава санкције против Минска

Foto: Tanjug/Leonid Shcheglov/BelTA via AP

On je, dolazeći na sastanak ministara spoljnih poslova EU u Briselu, izjavio da je beloruskom ministru spoljnih poslova tokom vikenda rekao da je situacija na granici sa EU potpuno neprihvatljiva i da je potrebna humanitarna pomoć, prenosi agencija Rojters.

Nemačka je saopštila danas da će ministri spoljnih poslova EU na današnjem sastanku pooštriti sankcije protiv Belorusije zbog migrantske krize, upozoravajući istovremeno avio-kompanije da prestanu da prevoze migrante u Minsk ili će se suočiti sa zabranom sletanja u Evropu.

- Ono što vidimo u Minsku, ovaj nehumani sistem korišćenja izbeglica kao oruđa za vršenje pritiska na Evropsku uniju, nije se poboljšao, već se pogoršao poslednjih dana - izjavio je nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas novinarima po dolasku u Brisel.

 

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!