HDZ OSUĐEN ZBOG KORUPCIJE: Plenković se odmah oglasio

VRHOVNI sud Hrvatske smanjio je kaznu bivšem premijeru Ivi Sanaderu sa osam na sedam godina zatvora, uz obavezu plaćanja oko dva miliona evra u državni budžet.

ХДЗ ОСУЂЕН ЗБОГ КОРУПЦИЈЕ: Пленковић се одмах огласио

Foto: John Thys, Pool Photo via AP

Već do sada državna je uspela da se naplati, skinuvši novac sa Sanaderovih računa i zaplenbom vrednih umetničkih slika iz kolekcije bivšeg premijera.

Kažnjen je i HDZ, čiji je Sanader bio predsednik, iznosom od 3,5 miliona kuna, oko 500.000 evra, time da je sadašnji šef stranke Andrej Plenković najavio da će taj iznos biti plaćen.

- Ne želim da prihvatim etiketu Ive Sanadera, platićemo - rekao je Plenović, a lik i najavio nove pravne radnje kako bi se dokazalo da stranka nije kriva.

Sanader je osuđen u aferi Fimi medija, jer je koristio novac državnih preduzeća za stranačke potrebe. Sudski postupak trajao je godinama, a mnogi smatraju da nije do kraja dokazano da je bivši premijer  lično tražio od direktora držanih firmi da uplate novac za HDZ. 

Bivši premijer kaznu služi u zagrebačkom zatvoru Remetinec, a zbog pogoršanog zdravstvenog stanja često je i na lečenju. Njegovi advokati najavili su da će nakon hrvatskih sudskih institucija pravdu zatražiti i u Evropi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri