"POSLALI SMO GA U TRENERCI, VRAĆA SE U SANDUKU": Dečak iz Travnika poginuo u sali za fizičko - na njega pao gol od 150 kilograma!

Novosti online

10. 09. 2021. u 16:37

TEŠKA tragedija potresla je danas BiH, nakon što je u fiskulturnoj sali Osnovne škole "Turbe" kraj Travnika poginuo 12-godišnji dečak kada je na njega pao gol.

ПОСЛАЛИ СМО ГА У ТРЕНЕРЦИ, ВРАЋА СЕ  У САНДУКУ: Дечак из Травника погинуо у сали за физичко - на њега пао гол од 150 килограма!

Foto: Jutjub/Kanal 6 - Srce Bosne/Agencija DAN

Skrhan bolom, medijima se obratio dečakov ujak Nermin koji je rekao da je porodica u velikom šoku i da su slomljeni od bola.

On je zatim dodao da porodica zbog smrti deteta zahteva smenu direktorke škole.

- Tražimo ili smenu ili njenu neopozivu ostavku. U fiskulturnoj sali se srušio gol koji je usmrtio dete za vreme časa. On je trebalo da bude pričvršćen ili za parket ili za zid. Moglo je petoro dece da pogine. Težak je oko 150 kilograma - rekao je neutešni ujak.

Nermin je zatim rekao da je nastavnik trebalo da obiđe fiskulturnu salu pre nego što deca uđu, kako bi video da li je sve sigurno.

- To je bilo za vreme časa, što je najgore. Zahtevaćemo krivičnu odgovornost direktorke i nastavnika fizičkog vaspitanja - rekao je on.

On je medijima potvrdio da je i njegov sin bio na istom času u trenutku nesreće.

- Dete smo poslali u trenerci, a vratili su nam ga u kovčegu. Moj sin je kraj njega bio kad se to desilo, znači gledao je kako mu je izdahnuo rođak. Ceo razred je doživeo traumu za ceo život. Svoje dete neću slati u školu dok se ne skloni ta direktorka i dok svi u lancu ne odgovaraju - rekao je ujak.

Policija je obavila uviđaj, a dečakov ujak je stigao u školu nakon sat vremena i kako kaže, ničega nije bilo u sali.

- Roditelji su mu zanemeli od bola, šta mislite kako će im biti, izgubili su dete od 12 godina - kazao je uznemireni ujak.

(Avaz)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!