POŽARI NE JENJAVAJU, PRETE I BUGARSKOJ: U Severnoj Makedoniji najkritičnije u Pehčevu i Berovu (FOTO)

Tanjug

07. 08. 2021. u 09:37

POŽARI u Severnoj Makedoniji ne jenjavaju, a najktritičnija je situacija u Pehčevu i Berovu. Postoji opasnost da se vatra proširi i na Bugarsku, prenosi agencija MIA.

ПОЖАРИ НЕ ЈЕЊАВАЈУ, ПРЕТЕ И БУГАРСКОЈ: У Северној Македонији најкритичније у Пехчеву и Берову (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/Printskrin/Karovski Martin

Protiv vatrene stihije bori se 350 ljudi, a gašenje otežava vetar.

Kasno sinoć na područje sela Macevo kod Berova upućena su tri helikoptera - jedan makedonski i dva iz Srbije, pošto je situacija bila kritična i pretila je opasnost da vatra zahvati nekoliko kuća.

Direktor Centra za upravljanje krizama Stojanče Angelov napisao je na Fejsbuku da su dežurne ekipe uz podršku lokalnog stanovništva raspoređene oko sela Budinarci, da je selo obezbeđeno tampon-zonom i da je raspoređena odgovarajuća mehanizacija.

Predsednik Makedonije Stevo Pendarovski posetio je juče pripadnike vojske u selu Trabotivište kod Delčeva, gde je situacija bila među najkritičnijima. Pendarovski je rekao da u tom regionu u proteklih 4-5 dana bilo najviše požara i da je zato u njemu raposređeno najviše vojnika - oko 250, kao i da će oni ostati tu dok bude potrebe.

Pendarovski je ukazao na važnost popmoći koju su Makedoniji u gašenju požara pružile Bugarska, Slovenija, Austrija i Srbija.

U Severnoj Makedoniji je od 2. avgusta izbilo 15-ak velikih požara, a Srbija je uputila četiri helikoptera MUP-a kao pomoć.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju