EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Ukida se policijski čas - Kreću zabave na otvorenom

M. Stančić - Stalni dopisnik iz Skoplja

14. 06. 2021. u 13:19

KOMISIJA za zarazne bolesti Severne Makedonije u ponedeljak je predložila Kriznom štabu za borbu protiv zaraze Kovid 19, ukidanje policijskog časa i dodatno ublažavanje restriktivnih mera, objavio je resorni ministar za zdravstvo dr Venko Filipče.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОЈ МАКЕДОНИЈИ: Укида се полицијски час - Крећу забаве на отвореном

Foto: M. Stančić

Stabilna epidemiološka situacija u zemlji, i kako navodi, smanjen broj novozaraženih virusom Kovid 19, omogućuju olakšice predloženih restriktivnih mera. Odluke su predložene Kriznom štabu i očekuje se da će biti usvojene na sednici Vlade u Skoplju i da će stupiti na snagu 16. juna.

Predloženo je potpuno ukidanje policijskog časa, ukidanje mere ograničenja od maksimuma 100 gostiju na svadbama i proslavama. Dozvola organizovanja skupova, koncerata i zabava u klubovima i ugostiteljskim lokalima – samo na otvorenom prostoru, sa kapacitetom od 50 odsto kapaciteta objekata, sa maksimalnim brojem od 1000 lica.

Filipče je u ponedeljak potvrdio da u poslednja 24 časa, nema ni jednog preminulog od posledica zaražavanja virusom Kovid 19, prvi put posle 10 meseci. Registrovano je samo osam novozaraženih u zemlji od ukupno 3068 testiranja. Devet pacijenata je ozdravilo...

- Prvi put posle 2. septembra 2020, ne beležimo ni jednog preminulog od Kovid-19. Virus nije pobeđen, daleko od toga, ali ova mala pobeda uliva nam nadu da smo bliže okončanju agonije. Ipak, mere ćemo morati da poštujemo, a jedini način da smanjimo broj žrtava je masovno da se vakcinišemo, izjavio je Filipče.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)