TETRIS JE PAO: Tinejdžeru uspelo ono što celom svetu nije 34 godine (VIDEO)

Novosti online

03. 01. 2024. u 20:48

VERUJE se da je tinejdžer iz Oklahome, 13-godišnji Vilis Gibson, postao prva osoba koja je pobedila popularnu Nintendo video igricu Tetris koja je „lansirana” pre 34 godine.

ТЕТРИС ЈЕ ПАО: Тинејџеру успело оно што целом свету није 34 године (ВИДЕО)

Foto printskrin youtube/classic tetris

Kako prenosi Bi-Bi-Si, dečak je na svom Jutjub kanalu postavio snimak trenutka kada je dostigao nivo 157, što je na kraju rezultiralo "krahom" igre.

- Onesvestiću se, ne osećam prste! - rekao je Gibson pre nego što je, obuzet neodoljivim uzbuđenjem, pao nazad u stolicu.

Trebalo mu je samo 38 minuta da pobedi Tetris, a do pre nekoliko godina igrači su verovali da je moguće doći samo do nivoa 29.

Popularnu video igru, u kojoj su blokovi poređani u savršene horizontalne linije sve većom brzinom, kreirao je 1984. sovjetski inženjer Aleksej Pajitnov, a globalnu popularnost je stekla nakon svog debija na Nintendo Entertainment Sistem (NES) i Nintendo-ovoj ručnoj konzoli Game Boi u 1989.

Danas se omiljeni Tetris može igrati na raznim konzolama i platformama, uključujući mobilne telefone.

U 2010. godini, profesionalni igrač Thor Aackerlund uspeo je da dostigne nivo 30 koristeći tehniku koja se zove "hipertapping", u kojoj igrač vibrira prstima na način koji pokreće kontroler brže od brzine igre.

Tinejdžer Vilis Gibson kaže da igra Tetris od svoje 11. godine i da se takmičio na nekoliko turnira.

- Kada sam počeo da igram ovu igru, nisam očekivao da ću je ikada srušiti ili pobediti - objavio je na svom Jutjub kanalu, gde se predstavlja kao Blue Scuti. Pored pobede u igri, dečak je oborio i ukupan rezultat i tri druga svetska rekorda u Tetrisu.

Drugi igrači sada pokušavaju da obore rekorde 13-godišnjaka, a mnogi dokumentuju svoje pokušaje na društvenim mrežama i veb stranicama za striming video zapisa.

(jutarnji.hr)

ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)