BIK TRPI, PA EKSPLODIRA, VODOLIJA OSVETOLJUBIVA I AGRESIVNA: Evo kako izgledaju znaci zodijaka kad se naljute

Astrolog: Marina Jungić Milošević

23. 09. 2023. u 21:00

KAŽU da kako ispoljavamo ljutnju obično zavisi od temperamenta.

БИК ТРПИ, ПА ЕКСПЛОДИРА, ВОДОЛИЈА ОСВЕТОЉУБИВА И АГРЕСИВНА: Ево како изгледају знаци зодијака кад се наљуте

Foto: Profimedia

Međutim, po svemu sudeći, kakvi smo kad se ljutimo - da li prasnemo, eksplodiramo, pa i pravimo scenu, ili smo smireni i "hladni kao špricer“, zavisi mnogo i od našeg znaka i podznaka u horoskopu.

Možete li da se prepoznate?

Foto: Free Images Pixabay

Ovan (21. 3 - 20. 4)

Kad ste ljuti, prašti na sve strane, ali kako brzo prasnete, tako se brzo i smirite. U stanju ste da se naljutite za sitnicu, uvredite kao da su vam ko zna šta uradili. Iritirate okolinu svojom upornošću, što znači da ne odustajete i da morate da isterate pravdu do kraja. Zbog urođene impulsivnosti često ćete i da opsujete, uglavnom, zbog posla, politike ili sportskih rezultata vaših omiljenih klubova. A kada se smirite, sve častite pićem ili kafom.

Foto: Free Images Pixabay

Bik (21. 4 - 21. 5)

Uporni ste, svojeglavi i sujetni, pa ne podnosite da vam diraju u vaš i integritet vama bliskih osoba, pre svega, vaše porodice. Umete dugo da trpite, gutate u sebi, pa niste samo naizgled mirni i staloženi, već zaista imate dugačak fitilj. Ali, kada vam fitilj dogori do kraja, neka se spasava ko može, i neka vam beže s puta, jer će iz vas provaliti nešto nalik na vulkansku erupciju. Pa ako vas nikada nisu videli takvog, neće verovati svojim očima. A ni ušima.

Foto: Free Images Pixabay

Blizanci (22. 5 - 21. 6)

Vrlo ste inteligentni i pazite s kim ćete i zbog čega da se zakačite, jer znate da ste oštri na jeziku, a kada do toga dođe, procenićete da li da nadmudrite protivnika ili da popustite. Kako došlo, tako i prošlo, vaše je geslo, a isto je i kada se naljutite - bes vas ne drži dugo, jer ste veoma racionalni pa ne pravite probleme tamo gde biste mogli da imate koristi. A kada se strasti smire, urođenom nonšalancijom i smislom za diplomatiju, izgladićete nesporazum. I nastaviti da terate po svome.

 

Foto: Profimedia

Rak (22. 6 - 22. 7)

Vi ćutite, skupljate gnev, odlažete vreme kada će iz vas da izbije sve ono što vas tišti ili nervira, pa ako ste mladi idete u teretanu ili kafanu (bez obzira na godine). Egocentrični ste ali i ranjivi, pa vam je najviše stalo do vaše lične sigurnosti i pozicije u društvu. Ali ako je sve to ugroženo, prvo smišljate kako ćete da se osvetite i ne reagujete odmah. Vi ćete se inatiti, ali nećete odustati da onome ko vas je povredio, predočite sve ono zbog čega ste morali da patite. Kad tad.

Foto: Free Images Pixabay

Lav (23. 7 - 22. 8)

Uglavnom ste preterano impulsivni, ali uvek spontani, i kada isterujete pravdu i kada polemišete. Ako vas naljute, reagujete odmah, na licu mesta, jer nema tu šta da se čeka, a zatim ih jednostavno nadmudrite argumentima, zato što ste obično u pravu. Ako niste, spremni ste da popustite kada vidite da ste pogrešili. Plemeniti ste i stalo vam je do harmoničnih odnosa, pa teško podnosite rasprave. Ali pošto ste rođeni komandant i strateg, uglavnom isterate da bude po vašem.

Foto: Free Images Pixabay

Devica (23. 8 - 22. 9)

Vaspitani ste da kontrolišete osećanja i imate lepe manire. Osetljivi i lako se uvredite, a često ste i nezadovoljni, s tim da ste isuviše kulturni, da biste to otvoreno pokazali. Zato, s godinama, možete postati skloni depresiji koju lečite u kafani, sa društvom ili bez njega, svejedno. Obično gradite svoj odbrambeni mehanizam kojim se branite, a kada se naljutite, više patite u sebi. Očekujete da okolina primeti šta vam sve smeta, uglavnom uzalud.

Foto: Free Images Pixabay

Vaga (23. 9 - 22. 10)

Pravdoljubivi ste i pogađaju vas sitnice, na primer ako vas neko popreko pogleda, a vi ste bili tako ljubazni prema toj osobi. Imate kratak fitilj, lako se uvredite, nadurite kao dete, posle vam bude krivo, pa počnete da cvrkućete, ne biste li popravila situaciju, pogotovo ako ste mladi. U zrelijim godinama, preovladava diplomatska crta vašeg karaktera, pa izbegavate bilo kakve rasprave i spremni ste na kompromise, pod vašim uslovima koje ćete vešto nametnuti.

Foto: Free Images Pixabay

Škorpija (23. 10 - 22. 11)

Mada retko pokazujete osećanja i prema svima ste uglavnom ljubazni, vaša intuitivna priroda burno reaguje na nepravdu. Posebno ste osetljivi ako neko povredi vaše najbliže, kao i na porodične probleme svojih saradnika, jer umete da osetite šta muči one koje štitite. Teško vas je prevariti, mada uvek pokušavate da kontrolišete situaciju, pa i svoj bes. Onoga ko vam se zameri, držite što bliže sebi, kako biste mu lako zadali "završni udarac".

Foto: Free Images Pixabay

Strelac (23.11 - 21. 12)

Iako možete da delujete površno, zbog svoje hedonističke prirode, obično kažete ono što mislite, čak i kada vas ne pitaju. I tako stičete neprijatelje. Kada se jednom izjasnite o nekom, ništa mu ne vredi, jer ste već doneli odluku od koje nećete odstupiti. Niti ćete se svađati, niti ćete reagovati eksplozivno. Mirno i argumentovano, čak sa određenom dozom osvetoljubivosti, saopštićete protivniku sve zbog čega vas je naljutio.

Foto: Free Images Pixabay

Jarac (22. 12 - 20. 1)

Spremni ste na mnoge ustupke, radi korektnih odnosa sa okolinom, mada volite da sve bude po vašem. Pri tom, vešto krijete svoje slabosti da ih drugi ne bi upotrebili protiv vas. Pravedni ste i principijelni, cenite odanost, pa prema onome ko vas izneveri u bilo kom pogledu, znate da budete neprijatno iskreni, direktni i zahtevni ili idete iz krajnosti u krajnost: ako ste nekoga precrtali, to je zauvek, a ako mu oprostite, dali ste mu drugu šansu.

Foto: Free Images Pixabay

Vodolija (21. 1 - 19. 2)

Pošto mislite da ste uvek u pravu i sve znate najbolje, lako izazivate otpor okoline do čijeg mišljenja, ipak, jako držite, pa robujete nekom svom imidžu u javnosti. Volite da polemišete, dajete svima na znanje da se sa vama ne može manipulisati, ali i t e kako umete da manipulišete drugima. Prema sebi ste vrlo bolećivi, a kada ste povređeni, pravite se da niste ljuti i tada ste najopasniji, jer postajete osvetoljubivi i agresivni.

Foto: Free Images Pixabay

Ribe (20. 2 - 20. 3)

Lako se uvredite i naljutite, ali lako i oprostite. Menjate i raspoloženja, ali ste mnogo uporniji, nego što delujete na prvi pogled, pa ne dozvoljavate nikome da vam se meša u odluke što vas i može najviše razljutiti. Ako do toga dođe, reagujete impulsivno pa ste spremni da isterujete pravdu po svaku cenu. Mada znate da budete rasejani i konfuzni što može da smeta vašoj okolini, nikada niste zlonamerni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)