PROLAZNICI SE ZAUSTAVLJAJU: Mural iz filma „Varljivo leto ’68“ na zidu osnovne škole u Novom Sadu

Novosti onlajn

13. 11. 2021. u 23:53

MURAL sa motivima iz filma Varljivo leto ’68, osvanuo je jutros na zidu OŠ "Đorđe Natošević" u Ulici Sonje Marinković u centru grada.

ПРОЛАЗНИЦИ СЕ ЗАУСТАВЉАЈУ: Мурал из филма „Варљиво лето ’68“ на зиду основне школе у Новом Саду

Foto: NS uživo

Mural je privukao pažnju svih prolaznika, koji se zaustavljaju i fotografišu ga.

"Varljivo leto '68" je kultni jugoslovenski film snimljen 1984. godine u režiji Gorana Paskaljevića i po scenariju Gordana Mihića. U leto 1968. godine maturant Petar (Slavko Štimac), stasava za ljubav, zaljubljujući se naizmenično i istovremeno u više žena, uglavnom onih zrelih i udatih: apotekarku, pekarku, bibliotekarku, u obe ćerke predsednika suda, svoju profesorku sociologije, zbog koje za maturski rad uzima temu iz marksizma.

Potreba da konačno nađe „ženu svog života“ dovodi Petra u niz delikatnih i komičnih situacija i izbezumljuje njegovog oca (Danilo Stojković), opštinskog sudiju, uštogljenog čoveka, dogmatskih shavatanja, koji veruje da se omladina može vaspitavati samo „čvrstom rukom“ i koji pati zbog svog buržoaskog porekla (otac mu je pre rata bio geometar i školovao se u Pragu). Kada konačno i nađe pravu istinsku, veliku ljubav, ona iz određenih, tada društveno aktuelnih zbivanja, biva prekinuta.

Glavne uloge tumače Slavko Štimac, Danilo Bata Stojković, Mija Aleksić, Sanja Vejnović, Ivana Mihić, Mira Banjac i Neda Arnerić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili