PRAVO NA ZDRAVO ODRASTANJE: Javni roditeljski sastanak održan u Nišu

B.B.

21. 11. 2023. u 11:44

MINISTARKA prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović prisustvovala je trećem javnom roditeljskom sastanku u okviru projekta „Svako dete ima pravo da odrasta zdravo“, koji je održan u Nišu.

ПРАВО НА ЗДРАВО ОДРАСТАЊЕ: Јавни родитељски састанак одржан у Нишу

Foto. Ministasrtvo prosvete

Ona je podsetila da je osnov za realizaciju Projekta bio Memorandum o saradnji koji je potpisan između tri ministarstva.

- Strategijom razvoja obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji do 2030. godine, Akcionim planom za period od 2023. do 2026. godine i zakonima, istaknut je značaj fizičkog i zdravstvenog vaspitanja dece i učenika - istakla je Đukić Dejanović. -  Koncepcija fizičkog i zdravstvenog vaspitanja ne zasniva se samo na fizičkom kao obaveznom predmetu, već na jedinstvu časovnih, vančasovnih i vanškolskih aktivnosti. Zato naše škole, pored redovne nastave, slobodnih nastavnih aktivnosti i izbornog programa, odnosno obaveznih delova školskih programa, realizuju i druge programe u nameri da odgovore na specifična interesovanja svojih učenika. Jedan od tih programa je i ovaj Pilot projekat.

Pilot projekat „Svako dete ima pravo da odrasta zdravo“, u školskoj 2023/2024. godini, realizuje se u 95 škola koje ostvaruju jednosmenski rad na teritoriji Republike Srbije, u 194 odeljenja.

Javni roditeljski sastanci su prethodno održani u Novom Sadu i na Ubu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)