PRVA GENERACIJA STARTAP PROFESORA: Na FON promovisano 11 nastavnika za obuku studenata preduzetnika

B.B.

08. 11. 2023. u 10:12

NA FAKULTETU organizacionih nauka je promovisana prva generacija od 11 startap nastavnika, koji će biti mentori studentima koji ulaze u svet preduzetništva.

ПРВА ГЕНЕРАЦИЈА СТАРТАП ПРОФЕСОРА: На ФОН промовисано 11 наставника за обуку студената предузетника

Foto: Fakultet organizacionih nauka

Profesori su prošli kroz ”Expert2Mentors” trening program za unapređenje startap mentorskih veština i uspešno mentorisali po dva tima u okviru “Route2Launch”. Promocija mentora iz redova nastavnika realizovana je u okviru projekta „Preduzmi ideju“ koji FON organizuje sa Inicijativom Digitalna Srbija i partnerskim organizacijama iz startap ekosistema, a uz podršku USAID-a.

“Expert2Mentors” trening program za nastavnike kreiran je u cilju unapređenja startap mentorskih veština nastavnika. Pilotiran je najpre na FON-u. Drugi ciklus je uključio i nastavnike sa šest drugih fakulteta Univerzizteta u Beogradu, a treći će biti realizovan na Univerzitetu u Kragujevcu sa nastavnicima i saradnicima svih 12 fakulteta.

“Route2Launch” predinkubacioni startap mentorski program namenjen je studentskim timovima koji žele da se oprobaju u preduzetničkima vodama. Kroz kontinuirano mentorstvo program ove timove osposobljava za postojeće programe inkubacije u ekosistemu. Do sada su održana dva  “Route2Launch” mentorska programa, kroz koje je prošlo 17 startap timova, a trenutno je otvoren poziv za novi, treći ciklus.

“Nedelja studentskih startapa” tradicionalno se već treći put održala na FON-u. Prisutne je pozdravio Vukašin Grozdić, državni sekretar u Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, koji je istakao uspehe FON-a i najavio podršku ministarstva kroz uspostavljanje predinkubacionih centara na 10 fakulteta u državi. U okviru događaja održana je Pitching sesija pet studentskih startap timova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)