PODRŠKA PROJEKTU "DRUGI UGAO": Filološki fakultet otkupio tri grafike mladih umetnika

Lj.B.

18. 10. 2023. u 13:05

Zahvaljujući konkursu Ministarstva kulture Republike Srbije za finansiranje umetničkih dela iz oblasti vizuelnih umetnosti za 2023. godinu postignut je dogovor o saradnji između Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Centra za grafiku i vizuelna istraživanja „Akademija” Fakulteta likovnih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu.

ПОДРШКА ПРОЈЕКТУ ДРУГИ УГАО: Филолошки факултет откупио три графике младих уметника

filološki fakultet

Rezultati Konkursa obezbedili su sredstva da Filološki fakultet dobije tri umetnička dela odabranih savremenih autora domaće likovne scene – umetnice Marije Šević i umetnika Bojana Bema i Tadije Janičića.

Podrškom projektu „Drugi ugao" Ministarstvo kulture nastoji da osnaži likovnu kulturu u obrazovnim institucijama. Centar za grafiku i vizuelna istraživanja „Akademija“ Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu radi na očuvanju originalnosti grafičkog lista i edukaciji šire javnosti, i smatra svojom posebnom obavezom saradnju sa umetnicima iz medija slikarstva, vajarstva, audio-video umetnicima, te je ovo prilika da se publika upozna sa umetnicima iz različitih umetničkih disciplina kroz najkomunikativniji umetnički medij – grafiku.

-Grafike koje je Filološki fakultet obezbedio na javnom Konkursu Ministarstva kulture Republike Srbije predstavljaju presek savremene likovne scene Srbije svih generacija stvaralaca - akže dekan ovog fakulteta Iva Draškić Vićanović.

Svečanu primopredaju otkupljenih dela realizovali su za Filološki fakultet  dekanIva Draškić Vićanović i prof. dr Milivoj Miško Pavlović, rukovodilac Centra za grafiku i vizuelna istraživanja „Akademija” Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)