NOVITETI O ZVEZDAMA I GALAKTIČKOM SISTEMU: Dvadeseta konferencija astronoma u SANU od 16. do 20. oktobra

Lj.B.

11. 10. 2023. u 15:17

Dvadeseta konferencija astronoma Srbije održaće se od 16. do 20. oktobra, u prostorijama Srpske akademije nauka i umetnosti.

НОВИТЕТИ О ЗВЕЗДАМА И ГАЛАКТИЧКОМ СИСТЕМУ:  Двадесета конференција астронома у САНУ од 16. до 20. октобра

Foto Pixabay free images

Organizatori konferencije su Astronomska opservatorija Beograd i Katedra za astronomiju Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Cilj konferencije je da pokrije širok spektar tema, kao što su fizika zvezda, fizika među zvezdane materije, zvezdani i galaktički sistemi, astrometrija, dinamička astronomija, planetologija, ekstragalaktička astronomija i kosmologija, kao i interdisciplinarne studije koje obuhvataju astrobiologiju, astrohemiju, geofiziku, fiziku atmosfere, astronautiku, svemirsku nauku, istoriju, filozofiju i nastavu astronomije, amatersku astronomiju, sociologiju astronomije, astronomiju u umetnosti i kulturi.

Sesije konferencije će uključivati: predavanja po pozivu domaćih i međunarodnih predavača, prezentacije doktorskih i magistarskih teza koje su završene od poslednje konferencije, priloge i postere. Prilozi predstavljeni na konferenciji biće objavljeni u publikacijama Astronomske opservatorije Beograd.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)