PLASIRALI SE U FINALE: Uspeh studenata Ekonomskog fakulteta u Beogradu

B.B.

07. 04. 2023. u 16:27

STUDENTIEkonomskog fakulteta i članovi EKOF Case Study kluba plasirali su se u finale EMEA prestižnog takmičenja CFA Researć Challenge iz oblasti fundamentalne investicione analize, koje svake godine na globalnom nivou organizuje Institut ovlašćenih finansijskih analitičara.

ПЛАСИРАЛИ СЕ У ФИНАЛЕ: Успех студената Економског факултета у Београду

Foto: Novosti


U konkurenciju više od 130 timova naši studenti su obezbedili mesto među šest najboljih i predstavljaće Srbiju u finalu EMEA, na kome će se takmičiti najbolji studenti svetskih poslovnih škola.
Tim "Outliers" koji čine Katarina Mitić, Bogdan Petrović, Andrej Gavrić, Luka Forgo i Vuk Gutović predvodi akademski mentor prof. dr Dragan Lončar i Anastasija Lončarević, industrijski mentor iz kompanije KPMG.
Zadatak na kome su radili tokom proteklih nekoliko meseci je vrednovanje akcije kompanije Fintel Energija a.d.
Kako se navodi, studenti su kao prvi korak pripremili izveštaj o procenjenoj vrednosti akcije u kojem su formulisali svoju investicionu tezu, a potom su pred stručnim žirijem branili svoju preporuku.
CFA Institute Researć Challenge je godišnje globalno takmičenje koje studentima univerziteta pruža praktično mentorstvo i intenzivnu obuku u oblasti finansijske analize i profesionalne etike. Svaki učenik je testiran na osnovu svojih analitičkih veština, veština vrednovanja, pisanja izveštaja i prezentacije. Oni stiču iskustvo iz stvarnog sveta dok preuzimaju ulogu analitičara istraživanja.
Finalno regionalno takmičenje EMEA biće održano 13. aprila što je put za plasman na globalno takmičenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024