MERE PROTIV NASILJA U ŠKOLAMA DO 1. MAJA: Sastanak Intersektorske radne grupe

Lj.B.

29. 03. 2023. u 13:25

INTERSEKTORSKA radna grupe za izradu Stručnog uputstva o međusektorskoj saradnji u zaštiti dece/učenika od nasilja održala je prvi sastanak, a predsednik te grupe, ministar prosvete Branko Ružić rekao je da je ovo važno kako bi u narednom periodu kroz unapređivanje saradnje postali efikasniji u postupanju u situacijama nasilja koje uključuje decu i mlade.

МЕРЕ ПРОТИВ НАСИЉА У ШКОЛАМА ДО 1. МАЈА: Састанак Интерсекторске радне групе

Ministarstvo prosvete

- Sagledaćemo u sistemu šta je izazov, gde je potrebno da nešto promenimo, ali i da predvidimo korake u rešavanju konkretnih situacija nasilja, u kojim slučajevima i kada se nadležna ministarstva uključuju, kao i da zajednički bolje sprovodimo prevenciju i intervenciju ustanova i službi - rekao je ministar.

On je dodao da se nasilje među vršnjacima često ispoljava i u školskom okruženju, a škola je vaspitna koliko i obrazovna institucija, pa je logično da pokreću takve inicijative.

Kako je navedeno, ta inicijativa proistekla je kao jedan od zaključaka Radne grupe za prevenciju i sprečavanje nasilja u sistemu obrazovanja.

U izradu su uključeni i predstavnici Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, Ministarstva zdravlja, Ministarstva pravde, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Radna grupa će Stručno uputstvo izraditi do 1. maja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista