POSAO ZA 2.863 NASTAVNIKA: Počinje šesta faza zapošljavanja u prosveti

Lj.B.

13. 12. 2022. u 19:19

MINISTAR prosvete Branko Ružić najavio je danas da počinje šesta faza zapošljavanja u prosveti i da će osnovne i srednje škole u Srbiji, u narednom periodu, raspisati javne konkurse za 2.863 radna mesta.

ПОСАО ЗА 2.863 НАСТАВНИКА: Почиње шеста фаза запошљавања у просвети

Foto P. Milošević

- Komisija Vlade donela je odluku da škole u narednom periodu raspišu konkurse za zapošljavanje 2.863 nastavnika, stručnih saradnika, sekretara, domara, tetkica. Na predlog Ministarstva prosvete i u saradnji sa sindikatima, od januara 2020.godine, kroz šest faza zapošljavanja, u školama u Srbiji zaposleno je na neodređeno više od 17.000 ljudi - naveo je ministar.

On je istakao da se zahtev za raspisivanje konkursa u osnovnim i srednjim školama odnose na radna mesta koja nisu mogla da se popune raspoređivanjem tehnoloških viškova.

- Raspisivanjem javnog konkursa i sprovođenjem odgovarajućih procedura zaposleni u prosveti rešavaju svoj radno pravni status, a šesta faza konkursa za zapošljavanje, što se tiče nastavnog i vannastavnog kadra, odnosi se na 50 odsto i više norme, zaključno sa 31. decembrom 2019. godine - rekao je Ružić.

Ministar je dodao da Vlada čini sve unapredi položaj prosvetnih radnika, kroz nova zapošljavanja, povećanje plata i bolje uslove u školama.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove