DVE BRONZE I TRI POHVALE IZ INFORMATIKE: Još jedan uspeh učenika Matematičke gimnazije

LJ.B.

29. 09. 2022. u 13:02

UČENICI Matematičke gimnazije sa Evropske juniorske informatičke olimpijade koja je održana od 19. do 25. septembra Srbiji su doneli dve bronzane medalje i tri pohvale.

ДВЕ БРОНЗЕ И ТРИ ПОХВАЛЕ ИЗ ИНФОРМАТИКЕ: Још један успех ученика Математичке гимназије

Foto A. Stanković

Bronzane medalje osvojili su Vojin Mitrović i Jovan Kulezić, dok su Vojislav Andrić, Stefan Šebez i Iva Živković osvojili pohvale. Oni pohađaju prvi i drugi razred Matematičke gimnazije.

- Ovo je veliki uspeh za Srbiju, pogotovo na novom takmičenju, kao što je ovo, na kojem nemamo prethodno iskustvo, pa je time značajnije za nas - rekla je direktorka Matematičke gimnazije Mirjana Katić.

Ona je kazala, da se najbolji učenici te gimnazija, koji ostvaruju medalje na najprestižnijim takmičenjima širom sveta, za to pripremaju ceo život.

- Intenzivne pripreme su bile u prethodnih mesec dana, ali učenici se informatikom bave od kad se školuju, možda i pre toga - rekla je Katić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

VLADA SRBIJE POMAŽE GRAĐANIMA: Evo ko će imati pravo na manje račune za struju