SVEČANOST U REKTORATU UB: Promovisano 39 novih doktora nauka sa Mašinskog , Pravnog i TMF

B. B.

27. 03. 2022. u 16:20

UNIVERZITET u Beogradu postao je bogatiji za novih 39 doktora nauka Univerziteta u Beogradu, koji su promovisani na svečanosti u Rektoratu.

СВЕЧАНОСТ У РЕКТОРАТУ УБ: Промовисано 39 нових доктора наука са Машинског , Правног и ТМФ

Foto: Univerzitet u Beogradu

Najviše akademsko zvanje je primilo 13 doktora nauka sa Mašinskog fakulteta, 25 sa Pravnog fakulteta i jedna kandidatkinja sa Tehnološko-metalurškog fakulteta UB.

Njihove radove predstavili su članovi dekanskih kolegijuma fakulteta na kojima su doktorirali, a diplome im je uručio prorektor za nauku Univerziteta u Beogradu prof. dr Branislav Boričić.

- Na svakoj promociji novih doktora nauka, koliko god da su teme raznorodne, oduševljen sam istraživanjima - rekao je profesor Boričić. - Odabrali ste da doktorat odbranite na Univerzitetu u Beogradu, iako ste u ovom vremenu i ovom društvu imali alternative. To znači da ste odabrali mukotrpan i težak put, koji traje skoro deceniju rada na disertaciji i zato niste samo kap u moru, nego jako važan doprinos nesumnjivom kvalitetu doktorskih diploma, ne samo u našem društvu. Čestitam vam i želim uspeh u akademskoj karijeri, koja počinje tek sada, dobijanjem titule doktora nauka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati