UKLJUČIVANJE I ISKLJUČIVANJE UMETNOSTI: Tradicionalni 29. "Art market" u Kući kralja Petra okupio je tridesetak stvaralaca

M. A. K.

28. 04. 2021. u 10:19

VEĆ tradicionalni 29. "Art market", koji se kao i ranijih godina održava u Kući kralja Petra, okupio je tridesetak umetnika, čija dela će, na postavci pod nazivom ON/OFF biti izložena do 7. maja.

УКЉУЧИВАЊЕ И ИСКЉУЧИВАЊЕ УМЕТНОСТИ: Традиционални 29. Арт маркет у Кући краља Петра окупио је тридесетак стваралаца

Arhiva

Tema na koju su autori odgovarali svojim radovima sadržana je, kako ističu organizatori, u simbolu napajanja ON/OFF, koji u široj slici, na različite načine simbolizuje trenutak koji živimo.

U selekciji su učestvovali Katarina Stanković Bjegović, Dragana B. Stevanović i Rade Marković, a među tridesetak izlagača 29. "Art marketa", između ostalih su Milana Simić, Nataša Janković, Aleksandar Kržavac, Aleksandra Kokotović, Danko Đurić, Nenad Gajić, Goran Musić, Koštana Đurić, Marija Milinković, Tamara Agić, Filip Kolaković, Tamara Zečević, Nikola Milikić, Jana Stojanović...

- Ono čime se ja bavim u svojim radovima tiče se promena u identitetu grada, kojima smo svakodnevno izloženi, i time kako one utiču na naša osećanja - kaže Marija Milinković, jedan od izlagača, koja se predstavila triptihom "Metamorfoze". - Jedno od tih pitanja je i koliko smo svesni šta tim promenama mi kao pojedinci gubimo i šta ostaje od naši prethodnih svojstvenosti. Na mene to veoma utiče, kao da sam deo sebe izgubila kada nestane neki deo grada. Svi moramo da se borimo za očuvanje kulturnog identiteta, koji nam je sada posebno bitan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)