ZNAMENITI PESNIK PREMIJERNO U BEOGRADU: Svetska izložba ilustracija „Hipermoderni Dante“ u Italijanskom institute za kulturu

V. V. S.

14. 04. 2021. u 14:12

POVODOM sedam vekova od smrti znamenitog pesnika Dantea Aligijerija, oca italijanskog jezika, Ambasada Italije u Beogradu i Italijanski institut za kulturu predstavljaju izložbu “Hipermoderni Dante. Ilustracije Danteovog dela širom sveta u periodu od 1983. do 2021. godine" koja se otvara danas i traje do 12. maja u prostorijama Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.

ЗНАМЕНИТИ ПЕСНИК ПРЕМИЈЕРНО У БЕОГРАДУ: Светска изложба илустрација „Хипермодерни Данте“ у Италијанском институте за културу

FOTO: Italijanski instutut za kulturu

Direktan prenos otvaranja može se pratiti na njihovom jutjub kanalu, dok će posetici moći da je vide “uživo” od 15. aprila do 12. Maja. 2021. Inače, u Beogradu je jeno premijerno izdanje, a potom će biti prestavljena publici u Atini, Pragu, Moskvi, Madridu i Londonu.

Izložba “Hipermoderni Dante” nudi pregled najnovijih tokova u dugačkoj istoriji ilustrovanih prikaza Danteovih dela i predstavlja jedinstvenu priliku da se srpskoj publici prikažu ikonografska dela visokog umetničkog dometa inspirisana Vrhunskim pesnikom.

Posetioci će moći sa uživanjem da posmatraju različita iskustva, tehnike i metodologije dovedene u dijalog kroz osamdesetak dela pet savremenih umetnika – Toma Filipsa, Monike Bajzner, Mima Paladina, Emilijana Poncija i Paola Barbijerija. Reč je o svojevrsnom putovanju u savremenu vizuelnu kulturu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)