"QUO VADIS, AIDA?" OSTALA PRAZNIH RUKU: Nagradu za najbolji strani film uzeo "Another Round", Tomasa Vinterberga

Novosti online

12. 04. 2021. u 18:22

JASMILA Žbanić i "Quo Vadis, Aida?" učestovali su u trci za dve nagrade Britanske akademije za filmsku i televizijsku umjetnost (BAFTA) - u kategorijama Najbolji reditelj i Najbolji strani film, ali ovo bosanskohercegovačko ostvarenje ostalo je ipak bez nagrade.

QUO VADIS, AIDA? ОСТАЛА ПРАЗНИХ РУКУ: Награду за најбољи страни филм узео Another Round, Томаса Винтерберга

Foto Instagram

Žbanić se u kategoriji za Najbolju režiju takmičila se s Tomasom Vinterbergom ("Another Round"), Lijem Isakom Čangom ("Minari"), Šenon Marfi ("Babyteeth"), Kloi Džao ("Nomadland") i Sarom Gavron ("Rocks").

Nagradu je u ovoj kategoriji dobila Kloi Džao.

S druge strane, u trci za Najbolji strani film su pored "Quo Vadis, Aida?" učestvovali i "Another Round", "Dear Comrades!", "Les Miserables" i "Minari".

U kategoriji za Najbolji strani film nagrađen je "Another Round".

Rediteljka se pre dodele BAFTA-e obratila javnosti kazavši kako nominacije za nagrade Britanske i Američke akademije predstavljaju veliki podstrek za film. U poslednjih nekoliko meseci priču o genocidu u Srebrenici pregledalo je nekoliko miliona ljudi iz svih delova sveta, a film je do sada dobio više od 15 nagrada širom sveta.

Podsećamo, "Quo Vadis, Aida?" je još uvek u trci za Oskara. Ceremonija dodele ove prestižne nagrade biće održana 25. aprila 2021. godine, odnosno za dve nedelje.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024