SAMO SLOGA PRASIĆE SPASAVA: Neobičan premijerni vikend za 44. rođendan „Puža“ (FOTO)

V.V.S.

08. 04. 2021. u 18:24

САМО СЛОГА ПРАСИЋЕ СПАСАВА: Необичан премијерни викенд за 44. рођендан „Пужа“ (ФОТО)

Foto: Pozorište "Puž"

NOVI komad “Četiri praseta” Pozorišta “Puž” pripada seriji neobičnih obrada: glavni junaci su jedan Bik, Poluvuk i Stonoga. Premijere su 10. i 11. aprila, a predstava je najavljena kao naučno - fantastični komad s porukom da "samo sloga prasiće spasava".

U obradi Branka Milićevića Kockice zaneseni profesor, na svojoj eksperimentalnoj farmi, uspeva da napravi pilule koje će njegova četiri praseta pretvoriti u ljude. Međutim, četvrtu pilulu ne pojede četvrto prase nego bik Sivonja, koji se pretvori u čoveka i u skladu sa svojim karakterom počinje da ugnjetava prasiće. Da bi se oslobodili Sivonjine tiranije prasići moraju da budu složni.

Obično glavni praseći protivnik, filozofski nastrojeni poluvuk, u ovoj obradi pomaže prasićima da izađu na kraj sa Sivonjom. Posebna atrakcija predstave su lutke četiri praseta, i ogromne lutke bika, kamile, žirafe i stonoge.

Igraju Nenad Ćirić, Snežana Jeremić- Nešković, Mihajlo Jovanović, Andrej Pipović, Davor Perunović i Pavle Jovanović. Scenografiju je uradila Maja Đuričić, a kostime Nevena Milovanović. Predstava je namenjena uzrastu od četiri od deset godina. Premijera će obeležiti i 44. rođendan “Puža”, a posle predstave mala publika duvaće u rođendanske svećice i dobiti parče bombon torte.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)