"DAN KADA JA NIJE VIŠE BILO JA": Nova predstava na Velikoj sceni "Olivera i Rade Marković"

V.V.S.

31. 03. 2021. u 13:52

NA Velikoj sceni “Olivera i Rade Marković“ Beogradskog dramskog, 3. aprila premijerno će biti izvedena predstava "Dan kada ja nije više bilo ja" Rolanda Šimelpfeniga, u režiji Tare Manić.

ДАН КАДА ЈА НИЈЕ ВИШЕ БИЛО ЈА: Нова представа на Великој сцени Оливера и Раде Марковић

Foto: BDP

Kako se najavljuje, pred publikom će se naći delo jednog od najčešće izvođenih, najnagrađivanijih nemačkih autora 21. veka, specifičnog pripovedačkog izraza, Rolanda Šimelpfeniga. Praizvedba je bila u Dojčes teatru, u režiji Ane Lenk 2018. godine.

Dan kada ja nije više bilo ja" je komad o običnoj, nuklearnoj porodici u kojoj se jednog dana desi nešto neobično - ostvari im se ono o čemu su krišom sanjali - u porodičnom domu se pojavljuju dvojnici roditelja. U ovom bajkovitom, nadrealističnom komadu, koji razmatra i ironizuje banalnost svakodnevice i opasnost potisnutih želja, ispituje se šta danas podrazumeva brak, porodica i identitet, ali kroz apsurd imanentan današnjem trenutku i savremenoj komunikaciji – kaže rediteljka Tara Manić.

U predstavi igraju Nataša Marković, Ivana Nikolić, Ivan Tomić, Daniel Sič, Ivan Zarić i Slađana Vlajović. Tekst je prevela Bojana Denić, dramaturg predstave je Vuk Bošković, scenografiju i kostim potpisuje Selena Orb, muziku je komponovao Vladimir Pejković, a za scenski pokret zadužen je bio Dejan Kolarov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba