DANILOVE "MODRICE": Nova zbirka priča u izdanju "Arete"

D. B. M.

22. 03. 2021. u 15:23

KAO nastavak misije isticanja novih, snažnih glasova u domaćoj i svetskoj književnosti, izdavačka kuća "Arete" je objavila zbirku priča Danila Lučića pod nazivom "Sazrevanje modrica".

ДАНИЛОВЕ МОДРИЦЕ: Нова збирка прича у издању Арете

arete

Lučić je već poznat čitaocima kao autor pesničke zbirke "Šrapneli", a njegov upliv u prozne vode unosi dozu svežine na domaću književnu scenu.

Kada pesnik piše prozu, ona je bogatija za jedan duboko lični sloj, ali i za nepredvidivu formu koja čitaoca navodi da se probija kroz hodnike njenog lavirinta.

arete

Tekst potpisa


"Sazrevanje modrica" je zbirka priča o traumama i emotivnim ožiljcima.  U sedam priča, Lučić govori o sedam potpuno različitih životnih situacija. On govori o tome kako se prevazilaze, ali ne daje nikakvo uputstvo, već pred čitaoce stavlja spektar mogućnosti i vodi ih u dinamičnu književnu maskaradu. Prikazane u trenutku nastajanja, Danilove "modrice" predstavljaju svojevrsne znakove pored puta koji vode kroz proces sazrevanja i ozdravljenja.

Žanrovska raznolikost i veština u poigravanju formom i karakterima junaka u svakoj od priča čine ovu zbirku nezaobilaznim štivom za one koji od proze traže više od površnog zaokupljivanja mašte i koji književnost vide kao odraz društva, piše u saopštenju izdavača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)