VLASTA VELISAVLJEVIĆ U KRITIČNOM STANJU: Glumac priključen na respirator

Novosti online

19. 03. 2021. u 12:21

ČUVENI srpski glumac Vlasta Velisavljević (94) priključen je na respirator, pošto mu se stanje pogoršalo.

ВЛАСТА ВЕЛИСАВЉЕВИЋ У КРИТИЧНОМ СТАЊУ: Глумац прикључен на респиратор

Foto: Katarina Mihajlović

Vlasta je prebačen u KBC Dragiša Mišović, glumac je u bolnicu stigao sa jako lošim rezultatima i trenutno je u kritičnom stanju, piše Telegraf.rs.

Podsetimo, Velisavljević se vakcinisao u januaru. Kako je rekao, hteo je da primi rusku vakcinu, ali je, zbog godina, primio kinesku.

- Pre nekoliko dana sam se preko eUprave prijavio za vakcinaciju. Pre dva dana sam dobio telefonski poziv i neko me je izvestio da je moj zahtev prihvaćen i da dođem u Dom zdravlja Savski venac u osam sati ujutru. Tako sam i uradio. Jutros sam se pojavio tamo i sačekao svoj red. Bio sam najstariji od svih u Domu zdravlja. Ja sam se opredelio za rusku vakcinu, ali nisam mogao da je primim. Medicinari su mi rekli da ona ne može da se daje starijima od 76 godina, a ja imam 94. Predložili su mi kinesku i odmah sam pristao i primio sam je. Mogao sam da odustanem, ali nisam želeo. Kad sam već došao ovako mator, zašto da otežavam situaciju - rekao je gospodin Vlasta u januaru i obrazložio zašto je želeo rusku vakcinu.

- Rekao sam lekarima: ‘Hoću rusku zbog poznatog ruskog pisca i lekara Antona Pavloviča Čehova’. Mislio sam da će me razumeti, ali niko me, izgleda, nije razumeo. Malo sam se šalio. Iskreno da vam kažem, svejedno mi je koja je vakcina u pitanju. Bitno mi je da se zaštitim od koronavirusa i da budem zdrav. Zdravstvo nam je mnogo moćno. Mnogo je ljudi bilo jutros u Domu zdravlja i svi su zbrinuti. Ja nisam osetio nikakve tegobe i odlično se osećam - rekao je tada Velisavljević.

Vlasta je nedavno ispričao da se čuva i da se bori, kao i svi.

- Čuvao sam se i još se čuvam. Gadno je kada imate neki problem druge vrste što se tiče zdravlja, pa onda zbog korone druge delatnosti u medicini ne rade ili sa smanjenim kapacitetom. Sve je donekle zatvoreno. Sada ne možemo da se kontrolišemo kao ranije. Ili možemo manje - kazao je Velisavljević nedavno i dodao:

- Kao i ostali svet, tako se čuvam i ja. Svet se bori i ja zajedno sa svetom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!