- ŽELIM da verujem da će film Dara iz Jasenovca uticati na kulturu pamćenja srpskog naroda, koja često nije na odgovarajućem nivou, a jedan od njegovih ciljeva je već postignut.

Komentari (7)

Nikola S Munjas BA MISAD

17.02.2021. 22:36

... Saosecam Se Sa Vama Na Cestitoj Istini u Ime Srbskog Roda i Moje Brojne Rodbine !!! ++ VJECNA NAM PAMJAT - A Nima SLAVA ++ Amin ++ Amen !!! NM

Zoran

18.02.2021. 04:33

Gotovo da nema Srbina iz hrvatske ili bosne ciji clan porodice nije ubijen u Jasenovcu. Prebolno i strasno. Svaka cast za film, moramo siriti istinu i podsjecati na nju jer zlocinci i njihovi potomci guraju svjesno sve u zaborav i sramno proglasavaju svoja zlodela za laz. Neka svijet vidi sta su radili, njima na cast, a nama za vjecno podsjecanje. Pa nek neko opet pita zasto smo se pobuniki 91 protiv sahovnice i obnove NDH.

Ivan Zgrozeni

20.02.2021. 22:34

U pravu je. Kada sam Amerikancima rekao da je moj otac bio u koncentracionom logoru jedan pametnjakovic mi je rekao: "O, pa vi ste Jevrejin". Ne nisam Jevrejin. Otac je bio u nemackom logoru u Zrenjaninu. Sef policije je bio Georg Spiler ("Sicer" iz romana Arsena Diklica) koji je rodjen u Zagrebu kao Juraj Spiler. Bio je doktor prava i policajac kojega je kralj Aleksandar odlikovao za zasluge u borbi protiv komunista. Od 1941. se izjasnjavao kao Nemac, Georg Spiler. Nakon rata je pobegao iz Jugoslavije ali nam je vracen. Sudjeno mu je u Zrenjaninu i bio je osudjen na smrti i navodno streljan. Neki od logorasa sa Golog Otoka tvrde da je ostao ziv i da je obucavao policajce srbozdera Broza metodama mucenja.

Violeta Petrović

21.02.2021. 01:38

Много година пратим и истражујем теме везане за страдање српског народа у Јасеновцу и систему логора у Хрватској. Као редитељ, желела сам да се истина сазна, било играним или документарним филмом. Сада, када сте Ви, достојна екипа овог потресног филма, били позвани да својим професионалним умећем и Богонадахнутим свеукупним делом, сведочите ту страшну истину о страдању српског народа, и мени је лакнуло. Урадили сте све да бисмо и на овај начин достојно прославили јасеновачке новомученике. Да Бог да, да је ово само један у низу филмских сведочанстава о страдању српског народа. Дубоко поштовање и хвала, сценаристи Наташи Дракулић, редитељу Предрагу Антонијевићу, директору фотографије Милошу Кодему, младој Биљани Чекић и осталим глумцима, композиторима Александри Ковач и Роману Горшеку и комплетној екипи филма!

OZBILJAN ISTORIČAR Ivan Zgrozeni

21.02.2021. 17:11

Vi Ivan Zgrozeni imate razvijen smisao za obmanjivanje javnosti. A, što se tiče Šilera( u ,,Salaš u Malom Ritu"- Šicer) raspitajte se kod Srđana Cvetkovića. Pitajte ga, kako se Šiler našao i njegovoj OTVORENOJ KNJIZI, tajnih grobnica. Što će reći- komunističkoh zločina ???? Usput ga upitajte i za Aćim Efendiju ....