PREDSTAVA ZA PETORO GLEDALACA: Komad „Kao da kraj nije sasvim blizu“ Maje Pelević premijerno u Bitef teatru

V.V.S.

08. 01. 2021. u 15:38

U BITEF teatru privode se kraju probe predstave „Kao da kraj nije sasvim blizu“ , po tekstu Maje Pelević i u režiji Nikole Zavišića.

ПРЕДСТАВА ЗА ПЕТОРО ГЛЕДАЛАЦА: Комад „Као да крај није сасвим близу“ Маје Пелевић премијерно у Битеф театру

Foto: Aleksa Stanković

-Ovo je predstava inspirisana suptilnim prebacivanjem sveta, odnosa i ljudskih interakcija u digitalnu realnost, pokušajem promišljanja nekih novih oblika suživota i zajedništa čoveka i mašine u najintenzivnijim vremenima koje smo iskusili do sad – ističe se u najavi predstave i dodaje:


-  Kroz interaktivnu igru trenutnog  zajedništva koje se uspostavlja u mikrostrukturi pozorišnog čina, publici se daje prilika da istovremeno bude izvođač, posmatrač i učesnik birajući ugao gledanja.
     
U gledališu će izvođenju predstave priustvovati samo petoro ljudi, koji će imati priliku da iskuse virtuelno putovanje “kroz moguće nove svetove  oko i unutar nas samih“.

Komad Maje Pelević postavlja i neka druga pitanja, između ostalih, da li je ovo što nam se događa početak neminovne apokalipse i je li danas u samoći i izolaciji, u iskrivljenim percepcijama realnosti, moguće više nego ikad graditi nove oblike

zajedništva, nove porodice.
   
U autorskom timu su i Filip Mikić (video i VR), Anja Đorđević (kompozitor), Mina Strugar (produkcija zvuka), Jelena Piljić (asistentkinja režije i video produkcije), Sanjin Ćorović (asistent video produkcije).Blok premijernih izvođenja predstave je planiran za  15,16,17. januar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili