NASTAVLJA SE BEOGRADSKI FESTIVAL IGRE: Otvaranje predstavom "Biće sve gore i gore, moj prijatelju”

V.V.S.

16. 12. 2020. u 11:45

PREDSTAVOM “Biće sve gore i gore, moj prijatelju” begijske trupe Voetvolk iz Antverpena , po konceptu, koreografiji i izvođenju Lisbet Gruve, 19.decembra, nastavlja se Beogradskki festval igre (BFI) u Beogradskom dramskom pozorištu.

НАСТАВЉА СЕ БЕОГРАДСКИ ФЕСТИВАЛ ИГРЕ: Отварање представом Биће све горе и горе, мој пријатељу”

Novosti

Čuvena belgijska plesačica Lisbet Gruve, inspirisana snagom reči i kako moć govora zavisi od transa govornika, igrom prenosi hipnotizam jedne zanosne besede. Tokom procesa, ona koristi fragmente obraćanja ultrakonzervativnog američkog televizijskog propovednika DŽimija Svagarta.

Belgijska igračica i koreografkinja Lisbet Gruve je počela je da uči balet sa šest godina, a studije je pohađala na Baletskom institutu u Antverpenu. Nakon diplomiranja, nastavlja usavršavanje pri briselskom P.A.R.T.S.-u, a pre dvadesetak godina počela je da radi sa belgijskim rediteljem Janom Fabrom.

Internacionalnu slavu je stekla zahvaljujući solo komadu “Kada je glavni muškarac jedna žena”, koji je Fabr kreirao za nju. Sarađivala je i sa trupama Ultima Vez i Nidkompani, kao i sa Grejs Elen Barki, Rinom Sastamoinen i Sidijem Larbijem Šerkaujiem. Sa Martinom Van Kovenbergom 2007. godine osnovala je trupu “Voetvolk”.

Zbog epidemioloških mera zaštite, broj karata je ograničen i mesta nisu numerisana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)