"SANJAM DA SAM NA SCENI, NADAM NEKOM POZIVU": Kandić godinama nije igrao u filmovima, i zbog toga je bio očajan

Novosti online

08. 12. 2020. u 18:30

САЊАМ ДА САМ НА СЦЕНИ, НАДАМ НЕКОМ ПОЗИВУ: Кандић годинама није играо у филмовима, и због тога је био очајан

Foto: Printskrin

GLUMAC Borivoje Bora Kandić umro je u 60. godini, potvrđeno je iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

U jednom od poslednjih intervjua koji je dao, priznao je i da mu je nedostajao posao, s obzirom da godinama unazad nije bio angažovan. 

– Fali mi da igram. Sanjam i kad spavam i kad dođem ovde da čistim da sam na sceni. Još uvek se nadam nekom pozivu. Stidljiv sam da bih se sam nudio. Takav je bio i moj ćale. Jednom sam mu namestio epizodu u seriji “Dome, slatki dome”. Igrao sam Genija i tu smo se čak u kadru pojavili zajedno. On meni nikada nije ništa učinio, a glumio je u milion filmova. Nikada me nije ni pohvalio. Kada sam ga pitao: “Kakav sam Vuk Karadžić?”, pogledao me i rekao: “Pa, tako.” govorio je tada Kandić.

Podsetimo, on je diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Član Jugoslovenskog dramskog pozorišta bio je u periodu od 1986. do 1997. godine ali je i pre toga ostvario nekoliko uloga u JDP-u: Kolubarska bitka Dobrice Ćosića u režiji Arsenija Jovanovića, Zli dusi F. M. Dostojevskog u režiji Steve Žigona, Mali princ Antoana de Sent Egziperija u režiji Karlosa Medine i Lova DŽoa Ortona u režiji Nenada Ilića.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Paja

08.12.2020. 20:25

Igrao je krajem 80tih i za decu na priredbama u Domu pionira i bio lepo prihvacen od strane najkriticnije publike tinejdzerskog uzrasta. Divan kolega, saradnik i glumac koji je ostvario nezaboravnu ulogu Vuka S. Karadzica. Slava mu i hvala i pokoj njegovoj dusi.