ILIĆEVA U PARIZ, ČAKIJEVA U PEKING? Ko su novi rukovodioci kulturnih centara

V.N.

04. 11. 2020. u 12:15

ZA oba kulturna centra koja trenutno Srbija ima u svetu, kako "Novosti" nezvanično saznaju, uskoro bi trebalo da budu imenovani novi rukovodioci: onaj u Parizu, namenjen je Ani Ilić, višoj savetnici predsednice Vlade za digitalne i kreativne industrije i turizam, a pekinško predstavništvo - slikarki Gali Čaki.

ИЛИЋЕВА У ПАРИЗ,  ЧАКИЈЕВА У ПЕКИНГ? Ко су нови руководиоци културних центара

Foto Printskrin

Pre ulaska u državnu upravu, u kojoj je prvo bila šef kabineta Ane Brnabić, u to vreme ministarke za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ana Ilić, po profesiji diplomirani pravnik, osam godina bila  je izvršni direktor Srpske filmske asocijacije. Ova organizacija se uspešno bavila promovisanjem Srbije kao konkurentne destinacije za filmska i TV snimanja, pod brendom Film in Serbia.

Ana Ilić, Foto Printskrin

 

Mlada slikarka Gala Čaki, rođena 1987. u Ečki, stekla je doktorat na beogradskom FLU, pre tri godine.

Član je međunarodne organizacije Art Link Us, čije je stecište u gradu Ehime, u Japanu, a ima iskustvo izlaganja na bliskom i dalekom Istoku.

U Ministarstvu spoljnih poslova, koje imenuje direktore naših kulturnih centara, pokušali smo juče da dobijemo potvrdu ili demanti ove informacije, ali smo ostali bez odgovora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!