U VRANJU POČEO 56. "JOAKIM VUJIĆ": Ove godine festival pod sloganom "Strah, smeh, sloboda"

J.S.

27. 10. 2020. u 12:25

IZVOĐENjEM predstave „Nečista krv“, Tijane Grumić, po romanu Bore Stanković, a u režiji Juga Đorđevića, grada domaćina, u Vranju je sinoć počeo 56. festival profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“.

У ВРАЊУ ПОЧЕО 56. ЈОАКИМ ВУЈИЋ: Ове године фестивал под слоганом Страх, смех, слобода

Foto: J.S.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković otvarajući festival osvrnuo se na istorijat Vranja, pre svega iz ugla grada koji je, iako na raskršću civilizacija i kultura, oduvek baštinio kulturno nasleđe i brinuo o očuvanju tradicije, istovremeno trudeći se da ne zaostaje za savremenim tendencijama, u svim segmentima života.

- Velika nam je čast što nam je Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije ukazala poverenje da budemo domaćini jednog od najznačajnijih pozorišnih festivala u zemlji. Verujem da ćemo opravdati to poverenje i uspeti da odgovorimo svim zahtevima koje organizovanje ovakvog festivala podrazumeva. Iskreno se nadam da će ambijent novog pozorišnog zdanja vranjskog teatra, kao i sam grad, doprineti dobroj festivalskoj atmosferi - rekao je otvarajući festival gradonačelnik Milenković.

Foto: J.S.

Festival će pod sloganom „Strah, smeh, sloboda“ trajati do 2. novembra, a u glavnom takmičarskom programu biće izvedeno sedam predstava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024