DOBRO SAM, NEMAM VIŠE TEMPERATURU: Ivan Bekjarev, za Novosti, dok se oporavlja od korone na Infektivnoj klinici

V. STRUGAR

26. 10. 2020. u 23:09

ДОБРО САМ, НЕМАМ ВИШЕ ТЕМПЕРАТУРУ: Иван Бекјарев, за Новости, док се опоравља од короне на Инфективној клиници

Foto P. Milošević

POZNATI glumac Ivan Bekjarev (74) prekinuo je iznenada snimanje filma "Bilo jednom u Srbiji" u Leskovcu, nakon što se ispostavilo da je pozitivan na virus kovid 19.

Na neplanirano bolovanje otišao je u punom zamahu, jer je neposredno pre toga bio u Zaječaru, na "Danima Zorana Radmilovića", i predsedavao stručnim žirijem drugog Festivala malih pozorišnih formi. U međuvremenu, počeo je i probe predstave "Glumčina" u zaječarskom Narodnom pozorištu Timočke krajine, posvećene upravo nezaboravnom glumcu. Sve planove prekinula je iznenada visoka temperatura, a onda su usledili neophodni testovi i odlazak na Infektivnu kliniku u Beograd.

- Dobro sam, nemam nikakve simptome, više nemam ni temperaturu - rekao je, za "Novosti", Ivan Bekjarev. - Ne kašljem, mislim da ću brzo kući. Naravno, biću ponovo testiran. Pre tri dana imao sam 39,3 temperaturu i na osnovu toga posumnjao na virus. Odmah sam reagovao, odmah su me poslali i na skener da snimim pluća. Krvna slika je odlična, a i merenje kiseonika pokazalo je dobar rezultat.

Bez obzira na godine, srećom, popularni glumac je u odličnoj kondiciji i za naš list kaže da se polako oporavlja:

- Infektivna je puna. Prisustvovao sam prijemu kad je Hitna pomoć dovozila teške bolesnike, to je potresna slika... U pravim sam rukama. Svi lekari i ostalo medicinsko osoblje izuzetno su pažljivi, nemam reči. Baš brinu o svakom bolesniku. Nijednu terapiju nisu preskočili, alal im vera! Počnu od pet ujutru da daju terapije koje traju ceo dan. Svaka čast! Svi su divni, ne zna se ko je ljubazniji. Inače, imam očuvano čulo mirisa i ukusa, tako da ništa nije alarmantno.

Zasada, kako nam kaže, ne zna koliko će dugo ostati u bolnici. I svima poručuje:

- Čuvajte se, ovo je vrag odneo šalu!

PREKINUTO SNIMANjE U LESKOVCU

EKIPA filma "Bilo jednom u Srbiji" prekinula je snimanje filma, koji se skoro dva meseca snima u Leskovcu i okolini, čim je Bekjarev pozitivno testiran. Članovi ekipe su dobro i nemaju simptome bolesti, a tokom narednih dana pratiće se njihovo zdravstveno stanje, posebno onih koji su imali direktan kontakt sa inficiranim glumcem. Odluka o eventualnom nastavku snimanja biće doneta nakon sagledavanja svih okolnosti, saglasno epidemiološkoj situaciji i vremenskim uslovima.

Autor i producent projekta Zvonimir Šimunec je rekao da je najvažnije da se ostali članovi ekipe osećaju dobro i da niko nema simptome bolesti. Dodao je da su u toku sastanci na kojima se razgovara o svim budućim odlukama kako bi ovaj projekat, kada se za to budu stekli uslovi, priveli kraju. (I. M.)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)