IVAN BEKJAREV POZITIVAN NA KOVID 19: Zbog bolesti glumca prekinuto snimanje filma „Bilo jednom u Srbiji“ (FOTO)

I. Mitić

26. 10. 2020. u 09:59

Nakon što je u nedelju ustanovljeno da je naš poznati glumac Ivan Bekjarev pozitivan na Kovid 19 ekipa „Bilo jednom u Srbiji“ prekinula je snimanje ovog filma koji se skoro dva meseca snima u Leskovcu i okolini.

ИВАН БЕКЈАРЕВ ПОЗИТИВАН НА КОВИД 19: Због болести глумца прекинуто снимање филма „Било једном у Србији“ (ФОТО)

Foto I. Mitić

Ostali članovi ekipe su dobro i nemaju simptome bolesti, a tokom narednih dana pratiće se njihovo zdravstveno stanje, posebno onih koji su imali direktan kontakt sa glumcem inficiranim virusom korona.

- Prema uputstvima Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu i procedurama propisanim od strane Filmskog cenra Srbije, prema Evropskoj konvenciji o prevenciji bolesti, momentalno smo obustavili snimanje – saopštio je Žarko Bojanić, koordinator i kovid menadžer na ovom filmskom projektu.

On je dodao da će odluka o eventualnom nastavku snimanja biti doneta nakon sagledavanja svih okolnosti saglasno epidemiološkoj  situaciji i vremenskim uslovima, a Ivanu Bekjarevu je, u ime produkcije, poželeo brz oporavak.

Prva klapa filma o snažnom ekonomskom razvoju Leskovca između dva svetska rata pala je početkom septembra. Snimalo se na desetak lokacija u Leskovcu i okolini. Produkcija je insistirala na primeni svih protivepidemijskih mera, pa se radilo pod zaštitnim maskama uz obaveznu bezkontaknu proveru telesne temperature i dezinfekciju ruku onih koji dolaze na set.

Autor i producent ovog projekta Zvonimir Šimunec je rekao da je najvažnije da se ostali članovi ekipe osećaju dobro i da niko nema simptome bolesti. On je dodao da trenutno ne može da govori o  narednim koracima produkcije i da su u toku sastanci na kojima se razgovara o svim budućim odlukama kako bi ovaj projekat, kada se za to budu stekli uslovi, priveli kraju.

Prema nezvaničnim informacijama, Ivan Bekjarev je u petak bio na snimanju u nekadašnjem Domu Vojske Srbije, koji je sada u vlasništvu lokalne samouprave, gde je, kao i na ostalim lokacijama, vrlo uspešno scenografski rekonstruisana epoha.

U filmu „Bilo jednom u Srbiji“, u režiji Petra Ristovskog, glavne uloge tumače Viktor Savić, Teodora Ristovski, Radovan Vujović,  Predrag Miki Manojlović, Nemanja Oliverić, Sloboda Mićalović, Dragan Petrović Pele, Zoran Cvijanović i druga poznata glumačka imena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!