VOJI BRAJOVIĆU NAGRADA "PAVLE VUJISIĆ": Izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu (FOTO)

D.A.

11. 10. 2020. u 20:21

KADA se dobijaju velike nagrade, da li je zo „Konstantin“ ili „Zlatna palma“, ne možete govoriti o toj nagradi. Ali kada se dobija nagrada „Pavle Vuisić“ onda morate da govorite o njemu, o tom jednom čudesnom glumcu, velikom intelektualcu i dobrom čoveku.

ВОЈИ БРАЈОВИЋУ НАГРАДА ПАВЛЕ ВУЈИСИЋ: Изузетан допринос уметности глуме у домаћем играном филму (ФОТО)

Foto: D. Alihodžić

Ljudi malo znaju koliko je on bio ogroman glumac i poznavalac naše umetnosti, rekao je prilikom uručenja ove nagrade Voja Brajović koji se prisetio da je prvu filmsku ulogu dobio 1971.godine i to u filmu „Šešir profesora Koste Vujića“ gde je upravo Pavle Vuisić imao glavnu ulogu a on je glumio Mihajla Petrovića Alasa.

Foto: D. Alihodžić

 - Pavle je živeo svoje uloge i bio je veoma ambiciozan. Jako je bio studiozan i nije prepuštao slučaju svoje uloge. Bio sam u prilici da mu to i kažem da je bio štreber i ambiciozan  a on se smejao i pitao me kako to. Podsetio sam ga da nas je na snimanju „Šešira“ 17 puta vraćao da ponovimo jednu scenu gde je om samo trebao da „sluša“ kako ja „filmski“ sviram violinu. Ali zaboga on je bio nezadovoljan kako sluša. Ali onda mi je on rekao „eto ja nemam decu, kučća nam se iskopalaali postoje neka deca kojima se dopada to što ja radim i ja neću da se oni sutra razočaraju“. I kad vidite danas njegove filmove i uloge niko ne može biti razočaran, kazao je Brajović o velikom glumcu.

Brajoviću je nagradu uručio kolega Vladan Živković a u Nišu je stigao zajedno sa suprugom Milicom Mihajlović.

Foto: D. Alihodžić

Foto: D. Alihodžić

Foto: D. Alihodžić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna