PRIZNANJE SPC NOVINARU I PISCU DRAGANU DAMJANOVIĆU: Svim srcem uz rod

V. MITRIĆ

24. 09. 2020. u 09:39

EPISKOP šabački odlučio je da Velikom arhijerejskom gramatom, visokim uzdarjem Eparhije šabačke i SPC, nagradi Dragana Damjanovića, književnika i bivšeg višegodišnjeg novinara „Večernjih novosti“, dopisnika sa Kosmeta.

ПРИЗНАЊЕ СПЦ НОВИНАРУ И ПИСЦУ ДРАГАНУ ДАМЈАНОВИЋУ: Свим срцем уз род

Foto: V. Mitrić

Iza Damjanovića je 37 romana, među kojima je značajan deo posvećen duhovnim temama, što je veliki izazov za autore, pa je, zato, u današnje vreme malo onih čije knjige prodiru, u većem broju, kod čitalaca, što kod njega nije slučaj.

I ne samo što piše, Damjanović, kroz razne konkurse, književne večeri, književne matinee i druge manifestacije, uključujući i „Vidovdansku lozu“, koje organizuje Srpska kraljevska akademija naučnika i umetnika, promoviše rado i druge stvaraoce.

Gramatu je zaslužio, kaže vladika Lavrentije, „za veliku ljubav prema svojoj Crkvi i otadžbin pokazanu kroz predani rad u prosvetiteljstvu svoga naroda kroz svoja značajna dela iz oblasti duhovnosti i kulture i požrtvovano angažovanje na afirmaciji SKANU kao jedne od najznačajnijih institucija u srpskom narodu“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)