VELIKI OMAŽ ZORANU RADMILOVIĆU: Knjiga, predstava i film u čast velikog glumca

V.V.S.

23. 09. 2020. u 13:33

NA festivalu “Dani Zorana Radmilovića” , koji je najavljen u Zeječaru od 16. do 23. oktobra, biće izvedeno petnaestak predstava i jedna premijera grada domaćina: predstava “ Kazabalkan”, koju po motivima teksta Gorana Stefanovskog adaptira i režira Irfan Mensur.

ВЕЛИКИ ОМАЖ ЗОРАНУ РАДМИЛОВИЋУ: Књига, представа и филм у част великог глумца

“Operacija 30 slova“ / Foto Arhiva

U okviru programa biće predstavljena knjiga Milana Cacija Mihailovića „Uspomenar 4 – Zoran 2020“ u izdanju NP Timočke krajine „Zoran Radmilović“,. Priprema se i predstava „Glumčina“ u adaptaciji i režiji Ivana Bekjareva, a snima se i istoimeni dokumentarni film, u saradnji“Siti produkcijae” iz Niša i zaječarskog pozorišta - saradnik na scenariju je Milan Caci Mihailović, a reditelj Vladimir Ristić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)