„EGZORCIZAM“ U LEGATU ZORIĆ- ČOLAKOVIĆ: Počinje program performans umetnosti u MSUB

M. A. K.

22. 09. 2020. u 10:37

MUZEJ savremene umetnosti pokrenuće od subote, u bašti Galerije - Legata Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića, program performans umetnosti, koga je osmislila naša međunarodno priznata autorka Marta Jovanović, a prvi izvođač biće Sara Kostić.

„ЕГЗОРЦИЗАМ“ У ЛЕГАТУ ЗОРИЋ- ЧОЛАКОВИЋ: Почиње програм перформанс уметности у МСУБ

Sara Kostić

Ova interdisciplinarna umetnica i arhitekta, će od 15.30 izvoditi performans “Egzorcizam 04.”

Seriju „egzorcizmima“ započela je u Njujorku, tokom karantina zbog izbijanja pandemije korona virusa.

- U vreme zdravstvene krize, mnogih političkih promena i ograničenja, naše

avike počinju da se menjaju, i svakodnevica se dovodi u pitanje – smatra autorka, prema čijem mišljenju su, u tom novom kontekstu, pojmovi slobode, humanosti i granica (kojima se bavi u svom radu), postali diskutabilni.

Program performans umetnosti u MSUB, zamišljen je kao “ živa platforma” i obuhvatiće, uz performanse i panele, predavanja, radionice, projekcije filmova i izložbe, kako domaćih tako i međunarodnih umetnika koji rade i stvaraju u okviru ove discipline.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)