ANIMATOR FEST: Osmi festival animiranog filma u Jagodini

Z.Gligorijević

utorak, 15. 09. 2020. u 18:17

АНИМАТОР ФЕСТ: Осми фестивал анимираног филма у Јагодини

Foto: Z. Gligorijević

OSMI festival animiranog filma dece i mladih "Animator fest" počinje sutra onlajn programom na sajtu "Animator festa", a zvanično otvaranje biće u četvrtak 19 časova u Kulturnom centru "Svetozar Marković" u Jagodini.

Festival je bio pripremljen u onlajn formatu, ali kako su, srećom, bioskopi i pozorišta otvoreni, on će "uživo" trajati od 17. do 19. septembra. Predviđene su projekcije stotinak filmova iz tri takmičarske kategorije: deca do 15 godina, mladi od 15 - 18 godina i kategorija filmova odraslih za decu.

-Planove smo menjali iz meseca u mesec. Iako će ovogodišnji festival trajati kraće, nažalost i bez gostiju sa strane, izbor filmova je zaista sjajan. Imaćemo i odličan prateći program, a izbor nije bilo lako napraviti, jer je stiglo 1.200 prijava za učešće – navodi urednica festivala Marija Vulić.

U okviru pratećeg programa Miloš Tomić, majstor animacije, održaće masterklas radionicu, koja će biti likovno - fizičko - muzički poligon, takozvana "Igra bez granica". Sastavni deo pratećeg programa ranijih godina bile su izložbe, ali zbog aktuelne situacije zbog korona virusa, ove godine neće biti centralne izložbe u galeriji Kulturnog centra.

-Trebalo je da izlaže Vanja Bajović, autor vizuelnog identiteta festivala, međutim, ocenili smo da će poseta biti slabija, pa ćemo izložiti radove iz kolekcije Kulturnog centra "Svetozar Marković" sa prethodnih izdanja festivala, ilustracije raznih autora- dodaje Marija Vulić, čiji će film prvenac "Trkija" biti prikazan na otvaranju festivala, dok će izložba scenografije iz filma biti upriličena u maloj galeriji Alternativnog kulturnog centra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)