I U NOVOM SADU ĆE SE PRAVITI ANIMIRANI FILMOVI: Svet će videti srpske talente

Lj. P.

21. 08. 2020. u 06:47

NOVI SAD je dobio ogranak produkcijskog studija Iervolino Studios d.o.o. u kojem će se izrađivati kratki animirani filmovi, a zajedno su ga osnovali Andrea Jervolino, direktor producentske kompanije Iervolino Entertainment, i Miloš Biković, naš proslavljeni glumac.

И У НОВОМ САДУ ЋЕ СЕ ПРАВИТИ АНИМИРАНИ ФИЛМОВИ: Свет ће видети српске таленте

Foto: Tanjug

U prvom studiju za proizvodnju kratkih animiranih sadržaja u Srbiji, srpski talenti koji se bave umetnošću kreiraće kratkometražne animirane filmove, a zatim ih iz Srpske Atine plasirati dalje, u svet. Sve faze kreativnog procesa, kako je rečeno na jučerašnjem otvaranju, realizovaće se u našoj zemlji, od inicijalne ideje, dizajna, postprodukcije i kasnije distribucije, tako da će gotov proizvod biti intelektualna svojina Srbije.

Zasada je u novosadskom studiju zaposleno 30 stručnjaka iz različitih oblasti, a nastojaće se da se otvaraju i brojne kancelarije u drugim gradovima u Srbiji. Plan je, kako je rečeno, da prva sledeća bude otvorena u septembru u Beogradu.

- Plan je da narednih godina zaposlimo 580 ljudi iz struke, uz velika ulaganja u proizvodnju animiranih sadržaja koje ćemo zatim izvoziti u svet - kazao je Andrea Jervolino, dodajući da će holivudske zvezde pozajmljivati glasove nekim likovima, a prvi među njima biće Džoni Dep, sa kojim je već sklopljen ugovor. - Verujem da srpska umetnička zajednica ima veliki potencijal da postane jedan od lidera u umetnosti u celom svetu. Dosada nisu imali mogućnost da pokažu svoj talenat, a sada im je to pruženo.

Ističući da je zahvalan Andrei Jervolinu na poverenju, i na tome što je odlučio da u Srbiji napravi ovaj poduhvat, glumac Miloš Biković je rekao da će studio u Novom Sadu raditi po franšizi filma "Arktički pas", čiji je producent Jervolino, ali da će ih i razvijati dalje i raditi do devet serijala takvih kratkometražnih filmova.

Foto. V. N.

Jervolino i Biković

- Važno je što je jedan ovakav producent i ovakva internacionalna kompanija došla u Srbiju, jer je to signal celoj holivudskoj industriji i svim ljudima sa kojima se on susreće da je ovo zemlja u kojoj postoje talenti, i koja je bezbedna - istakao je Biković. - To je strateški potez za imidž naše zemlje.

Po njegovim rečima, otvaranje studija je prilika da se u narednom periodu rade filmovi koji će promovisati Srbiju, srpsku istoriju i mitologiju na drugim tržištima.

MEMORANDUM

KOMPANIJA Iervolino Entertainment je u junu potpisala Memorandum o razumevanju sa Ministarstvom privrede i produkcijskom kućom Arhangel Digital Studios u vlasništvu Miloša Bikovića, kojim je predviđeno da producentska kuća iz Italije u projekat osnivanja studija u Srbiji uloži najmanje 8,5 miliona evra. Situacija sa koronom je ubrzala proces realizacije čitavog projekta, budući da su prethodnih šest meseci Biković i Jervolino intenzivno radili na otvaranju studija.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!