NAKON ŠESTOMESEČNE PAUZE, POZORIŠTE NA CRVENOM KRSTU DOČEKALO PUBLIKU: "Trpele" otvorile letnju scenu BDP

J.Gočanin

05. 09. 2020. u 06:00

NAGRAĐIVANOM predstavom "Trpele" sinoć od 21.00 otvorena je nova letnja scena Beogradskog dramskog pozorišta, "BDP arena", sa 160 mesta.

НАКОН ШЕСТОМЕСЕЧНЕ ПАУЗЕ, ПОЗОРИШТЕ НА ЦРВЕНОМ КРСТУ ДОЧЕКАЛО ПУБЛИКУ: Трпеле отвориле летњу сцену БДП

Foto I.Marinković

 Uz poštovanje svih mera zaštite u borbi protiv širenja virusa korona, skoro sva sedišta bila su popunjena. Posetiocima je na ulazu merena temperatura beskontaktnim toplomerom i svi su imali zaštitne maske. Scena je montažno-demontažna, dok je u perspektivi i planu da to bude pravi amfiteatar.

Ovo je ujedno i prvo pozorište koje počinje da radi, nakon šest meseci pauze izazvane pandemijom. Tokom jučerašnjeg dana obišli su ga zamenik gradonačelika Goran Vesić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i sekretar za kulturu Ivan Karl, zajedno sa direktorom ove ustanove Jugom Radivojevićem.

- Na letnjoj sceni, tokom ovog meseca, biće odigrano 16 predstava u 25 dana, a ideja je da sledeće godine izađemo ranije, u maju i junu, a zatim u avgustu i septembru - rekao je direktor Radivojević.

Sva pozorišta ulaze u režim rada.

- Tokom leta pokušali smo da organizujemo pozorišne predstave na otvorenom, na stadionu Tašmajdan - kaže Vesić. - Nažalost, zbog pogoršane epidemiološke situacije morali smo da prekinemo posle samo odigrane dve predstave. Gradski Sekretarijat za kulturu je pre nekoliko sedmica Vladi predložio mere koje treba da se primene kako bi pozorišta mogla ponovo da "žive", njih je Krizni štab prihvatio, a Vlada donela tu odluku.

Foto I.Marinković


U prethodnih šest meseci uređen je ceo prostor ispred i sa strane Beogradskog dramskog pozorišta.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Vesića, urađene su nove garderobe i sale. U ovo pozorište uloženo je više desetina miliona dinara, a prava rekonstrukcija će uslediti nakon projekta, odnosno kada budu završeni urbanistički planovi i konkurs za plato. Osim toga, biće raspisan i konkurs za uređenje čitavog trga.

Foto I.Marinković

REPERTOAR

SVE predstave će počinjati u 21.00 čas, dok su karte u onlajn prodaji i na biletarnici.

"Crna kutija" na repertoaru je 7, 8. i 9. septembra, "Moskvičem do pakla" 11. i 12, "Sumrak bogova" 14, 15. i 16, "Fine mrtve d(j)evojke" 18. i 19, "Plastelin" 23. i 24, a predstava "Kad su cvetale tikve" 27. i 28. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna