ATELJE GLEDA U ZVEZDE

V. V. S.

23. 07. 2020. u 11:39

Ateljeom 212 - pokretni krov ponovo je u funkciji, spreman za narednu sezonu i svaku epidemiološku situaciju.

АТЕЉЕ ГЛЕДА У ЗВЕЗДЕ

Foto VN

Zanimljivo je da je zahvaljujući vizionarskim idejama Bojana Stupice postavljen još u prvom pozorišnom zdanju u Svetogorskoj ulici, a obnovljen je u velikoj rekonstrukciji 1992. godine. Ali, za sve protekle decenije retko se koristio: poslednji put bilo je to na premijeri "Kose" (u režiji i adaptaciji Kokana Mladenovića) 2010. godine.

Sada je remontovan i u samoj kući sa zadovoljstvom ističu da njegovo pokretanje "ide" na sajlu i čekrk, pa je za otvaranje krova dovoljno pet minuta i samo jedan čovek. Pokreće se ručno, ne zavisi od novih tehnologija - čak ni od električne struje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)