LASLO BLAŠKOVIĆ NOVI UREDNIK: Promene na čelu Književnog magazina Srpskog književnog društva

V.C.S.

15. 03. 2024. u 16:25

UPRAVNI odbor Srpskog književnog društva, većinom glasova, na jučerašnjoj sednici odlučio je da za glavnog i odgovornog urednika Književnog magazina izabere književnika i bivšeg upravnika Narodne biblioteke Srbije Lasla Blaškovića.

ЛАСЛО БЛАШКОВИЋ НОВИ УРЕДНИК: Промене на челу Књижевног магазина Српског књижевног друштва

FOTO: Arhiva novosti

Kako se navodi na sajtu Društva, na konkursu su učestvovali pisac Igor Marojević (sa redakcijom u sastavu Dragoslav Dedović i Vasilije Milnović) i Laslo Blašković (sa redakcijom u sastavu Milena Đorđijević i Ivana Tanasijević).

Mandat glavnog i odgovornog urednika traje četiri godine i počeo je danas.

Laslo Blašković (Novi Sad, 1966), pesnik, romansijer, pripovedač i esejista, poznat je, između ostalog, po romanima "Svadbeni marš", "Mrtva priroda sa satom", "Madonin nakit", "Adamova jabučica", "Turnir grbavaca", "Prateći vokali", "Razbrajalica", "Carinska ulica". Za "Svadbeni marš" je dobio Nagradu Društva književnika Vojvodine za knjigu godine, za "Madonin nakit" Nagradu Fonda "Borislav Pekić", za roman "Adamova jabučica" dobio je Nagradu SANU iz Fonda "Branko Ćopić" za knjigu godine, a za "Turnir grbavaca" Nagradu "Stevan Sremac". Blaškovićev roman "Madonin nakit" izabran je među deset najboljih srpskih romana napisanih posle pada Berlinskog zida, koji su sastavni deo antologijske edicije "Sto slovenskih romana".

BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!