SENTIMENTALNE PRIČE O 20. VEKU: Vule Žurić pisao o Bori Stankoviću, Lavu Trockom, Ivanu Goranu Kovačiću, Kristi Đorđević, braći Stojanović,

D.B.M.

13. 03. 2024. u 17:56

PISAC Vule Žurić, dobitnik Andrićeve i Vitalove nagrade, napisao je "Heroji i gubitnici", jedinstveni vodič u dvadeset sentimentalnih priča o dvadesetom veku, koji pruža dublje razumevanje vremena u kome živimo.

СЕНТИМЕНТАЛНЕ ПРИЧЕ О 20. ВЕКУ: Вуле Журић писао о  Бори Станковићу, Лаву Троцком, Ивану Горану Ковачићу, Кристи Ђорђевић, браћи Стојановић,

Foto K. Mihajlović

Autor je sabrao i predstavio dvadeset uzbudljivih, dokumentarnih pripovesti o značajnim ljudima Bori Stankoviću, Lavu Trockom, Ivanu Goranu Kovačiću, Kristi Đorđević, braći Stojanović, Pjeru Paolu Pazoliniju i događajima u kojima su aktivno učestvovali i ostavili svoj neizbrisiv trag.

Otkrio je brojne segmente njihovih života i skrajnute elemente specifičnih sudbina koji su se pokazali kao veoma važni i više nego upečatljivi. Neki od njih su usled protoka vremena ili zaboravljeni ili malo poznati ili su iz raznih razloga prikrivani, a često su dragoceni za razumevanje kako prošlosti, bliže i dalje, tako i sadašnjosti.

Svaki od heroja ili gubitnika predstavljen je verodostojno sa svim ličnim dramama i životnim obrtima koji su često dostojni zapleta najboljih avanturističkih pa i kriminalističkih romana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave