"POEZIJA UŽIVO" ZA SLUŠANJE I UŽIVANJE: Trostruki kompakt-disk sa snimcima kultnog programa Radio Beograda 2 i Kolarca

M.A.K.

27. 02. 2024. u 15:08

KAPITALNO izdanje trostruki kompakt-disk "Poezija uživo 1", biće predstavljeno u četvrtak 29. februara u 12 časova u RTS Klubu (Svetogorska 2a).

ПОЕЗИЈА УЖИВО ЗА СЛУШАЊЕ И УЖИВАЊЕ: Троструки компакт-диск са снимцима култног програма Радио Београда 2 и Коларца

Foto promo

Ovom događaju prisustvovaće pesnici čija je poezija ovekovečena na ovaj način, A govoriće Vladimir Graić - direktor PGP RTS-a, Aleksandar Peković - upravnik Zadužbine Ilije M. Kolarca, Radoman Kanjevac - idejni autorprojekta "Poezija uživo 1" i urednik izdanja, kao i dr Sonja Milovanović, književna kritičarka.

Ciklus večeri "Poezija uživo!" je projekat koji programski spaja vrhunsku poeziju i stogodišnju tradiciju Kolarca i Radio Beograda.

Boks od tri kompakt-diska, čine zapisi s odabranih večeri ovog kultnog programa Radio Beograda 2, koji se proteklih šest godina održavao u Kolarčevoj zadužbini. Na prvom kompakt disku su snimci večeri Matije Bećkovića, Milene Marković i Ljubomira Simovića, na drugom Pera Zupca, Radmile Lazić i Ljubivoja Ršumovića, a na trećem Ane Ristović, Marka Tomaša i Enesa Halilovića. Kao poseban dodatak, u okviru ovog izdanja objavljen je i atraktivna knjižica sa biografijama, stihovima i fotografijama pesnika zastupljenih u izboru.

Tonski zapisi svake večeri programa ciklusa "Poezija uživo!" čuvaju se i u Tonskom arhivu Radio Beograda, a Radio Beograd 2 već 65 godina svakog radnog dana emituje poeziju koju recituju autori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona