ZANIMLJIV I BOGAT PROGRAM POVODOM DANA DRŽAVNOSTI: Sutra izložbe u više gradova u Srbiji

Novosti online

13. 02. 2024. u 11:42

POVODOM Dana državnosti Srbije, sutra će u više gradova u Srbiji biti otvorene izložbe.

ЗАНИМЉИВ И БОГАТ ПРОГРАМ ПОВОДОМ ДАНА ДРЖАВНОСТИ: Сутра изложбе у више градова у Србији

Foto: Printskrin

Na Instagramu je otvoren nalog „sretenjedandrzavnosti“ na kojem je objavljen program i sve što će obeležiti ovogodišnji Dan državnosti.

Svaku izložbu će otvoriti neko od ministara i premijerka, kao i predsednik pokrajinske vlade.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je ranije da će ove godine najvažniji državni praznik Sretenje, koji se proslavlja 15. februara, biti obeležen svečanije, ozbiljnije i odgovornije nego ikada.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić otvorića sutra u 10.00 sati izložbu u Državnom arhivu Srbije pod nazivom „Ustavi Kneževine Srbije i Kraljevine Srbije“.

U 10.30 sati potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković u Muzeju savremene umetnosti otvoriće izložbu „Nadežda Petrović – Boje života“.

Foto: Printskrin

 

Kako je najavljeno, u Leskovcu u 11.00 sati ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković otvoriće u Narodni muzej Leskovac izložbu ordenja i odlikovanja kneževine Srbije, kraljevine Srbije i kraljevine SHS.

U Subotici u 11.30 sati predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović i ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov ispred Gradske kuće otvaraju izložbu „Vladarske zadužbine Nemanjića“.

Takođe, u 12.00 sati u Ništu, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević otvoriće izložbu u galeriji Doma vojske  pod nazivom „Srbija kroz vreme – 220 godina državnosti“.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić u galeriji Matice Srpske otvoriće iložbu „Pomorišac – Vasa Pomorišac“ u 12.30 sati u Novom Sadu.

U Užicu u 13.00 sati ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović u Istorijskom arhivu Užice otvoriće izložbu „Slike života - fotografije Alberta Kana: Priština, Prizren, Lipljan i Gračanica 1913. godine“

Kako je najavljeno, u Šidu u 13.30 sati ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović u spomen kući Save Šumanovića otvara izložbu Sava Šumanović – Kod kuće za praznik.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković u 14.00 sati u Zaječaru u Narodnomi muzej Zaječar otvoriće izložbu „Kako pamtimo vladare?“

U Aranđelovcu u 14.30 sati ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović ovara izložbu u Etnografskom muzeju koja je posvećena Nadeždi Petrović (biće izložene njene lične stvari).

U Prokuplju u 15.00 sati ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović u 

Narodnom muzeju Toplice otvrara izložbu „Ratnici Gvozdenog puka“.

Foto: Printskrin

 

U Beogradu u 16.00 sati, najavljena je istovremena počasna artiljerijska paljba sa Beogradske, Petrovaradinske i Niške tvrđave uz defile brodova u Beogradu i Novom Sadu.

Supruga predsednika Republike Tamara Vučić i ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić sutra u 17.00 u Beogradu biće prisutne prilikom izvođenja monodrame „Na kafi kod kneginje Ljubice“.

U Kranjevu u 17.30 sati ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović u Narodnom Muzeju Kraljevo otovirće izložbu „Femina Balcanica“.

U Beogradu u 18.00 na Kuli Beograd najavljen je prikaz Prikaz ćiriličnih slova, a u 18.30 sati ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović u Etnografskom muzeju otvoriće izložbu „Tragovi nasleđa”.

Foto: Printskrin

 

U 19.00 sati u Beogradu, potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali će u Narodnom muzeju Srbije otvoriti izložbu „LADA. 120 PROLEĆA“.

Takođe je najavljeno da će večeras u 19.00 sati u Beogradu u Narodnoj biblioteci Srbije biti održana tribina ,,Susret sa istorijom – Kada prošlost progovori: Diana Budisavljević“.

Sutra u 12.00 časova u MTS Dvorani zakazana je premijera dokumentarno-igranog filma ,,Dve Brankove Kozare''.

U Novom Sadu u 18.00 sati u Kulturnom centru Vojvodine ,,Miloš Crnjanski“ najavljena je tribina: ,,Susret sa istorijom – Kada prošlost progovori: Diana Budisavljević“.

BONUS VIDEO: ČOVEK SE VRAĆA U CENTAR PAŽNjE: Izložba "Beograd – Pariz, umetničke veze" u KC Srbije u Parizu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)