POČETAK PRAZNIČNE ČAROLIJE: Izložba "Mijijature" ponovo u Galeriji "Singidunum"

M.A.K.

21. 12. 2023. u 22:21

NA PREDLOG saveta galerije "Singidunum" da se napravi izložba radova formata 10 puta 10 puta 10 centimetara, kojom bi se obeležili novogodišnji i božićni praznici, nastala je 1993. smotra umetničkih dela nazvana "Beogradska mini art scena", koja traje do današnjih dana.

ПОЧЕТАК ПРАЗНИЧНЕ ЧАРОЛИЈЕ: Изложба Мијијатуре поново у Галерији Сингидунум

Rad Velimira Vukićevića Foto promo

Novo izdanje "Minijature" pred publikom će biti od petka, 22. decembra.

- I posle 30 godina ne jenjava interesovanje raspoloženih stvaraoca za ovu izložbu - tvrdi Zorica Đermanov, istoričar umetnosti i kustos Galerije "Singidunum". - U jednom periodu,( od 2015 - 2022. godine ) bila je organizovana u prostoru Male galerije ULUPUDS-a. Tada su i propozicije neznatno izmenjene , ( 20 puta 20 puta 20 centimetara ), umetnici su dobili šire, veće polje za izražavanje svojih zamisli, za kreativnost, kombinovanje tehnika i materijala. Povratkom u galeriju "Singidunum", izložba Minijatura je iznova okupila umetnike različitih generacija, umetnike koje smo podsetili da svojim učešćem obeleže ne mali broj godina ove izložbe i da im ona bude jedan vid relaksacije, da se druženje i razmena ideja i dalje po tradiciji nastavi.

Prema njenim rečima, upravo na ovoj izložbi su mnogi danas ugledni profesori na umetničkim fakultetima i školama, imali jedno od prvih samostalnih predstavljanja:

- Danas sa bogatim umetničkim iskustvom su animirali i savetima podržali učešće velikog broja svojih studenata da se oprobaju i pokažu koliko vladaju materijalom, bojom, formom. A kada se odaberu eksponati i nađu svoj galerijski kutak, započinje magična atmosfera darivanja, tada nam šarenolikom razglednicom izlagači upućuju iskrene želje i poruke za nastupajuću godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)