VLADIMIRU MILANOVIĆU - "MALI PEČAT": Dodeljena nagrada na tradicionalnoj izložbi Grafičkog kolektiva

M.A.K.

18. 12. 2023. u 16:24

NAGRADA "Mali pečat" Grafičkog koletiva za 2023. pripala je Vladimiru Milanoviću za grafiku "Bez naziva".

ВЛАДИМИРУ МИЛАНОВИЋУ - МАЛИ ПЕЧАТ: Додељена награда на традиционалној изложби Графичког колектива

Foto promo

Reč je o radu u tehnici digitalna štampa, a kao najboljeg na izložbi "Mala grafika", izdvojio ga je žiri u kome su bili Slobodan Radojković, grafičar, Ranka Lučić Janković, grafičarka i Nenad Nenadović, istoričar umetnosti.

- Vladimir Milanović je autor koji se izdvaja autentičnim i inventivnim pristupom različitim grafičkimtehnikama kao i doslednim i dinamičnim promenama u okviru vlastitog poetskog diskursa - istakoa je žiri u obrazloženju. - Jedan je od autora na domaćoj sceni koji je posvećen stalnom istraživanju u okviru grafičkog medija.

Ova kolekcija grafičkih listova i nagrađeni rad iz tog ciklusa otvara prostor za nova promišljanja i istraživanja. Izraz koji je baziran na crtežu svojom plastičnošću poentira smisao crteža i njegovu digitalnu vrednost i u konceptu aktuelnog rada otvara prostor za različita čitanja.Svojom stvaralačkom pojavom na savremenoj vizuelnoj sceni Vladimir Milanović smelo relativizuje i pomera ustaljene granice medija.

Žiri je pohvalio i grafike Marije Sibinović, izložene na ovogodišnjoj izložbi ukazuju na potrebu umetnice da eksperimentiše i istražuje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)