SAMO SE O SEBE SAPLIĆETE: Glumici Hani Selimović uručena nagrada "Ružica Sokić"

V.V.S.

15. 12. 2023. u 10:58

NAGRADA "Ružica Sokić", koju već devet godina dodeljuje Fondacija s njenim imenom na dan rođenja velike glumice, juče je u Ateljeu 212 uručena Hani Selimović: priznanje je namenjeno mladim i perspektivnim dramskim umetnicima za izuzetan doprinos pozorištu, filmu, radiju i televiziji.

САМО СЕ О СЕБЕ САПЛИЋЕТЕ: Глумици Хани Селимовић уручена награда Ружица Сокић

foto Z.Jovanović

- Razmišljala sam šta povezuje dve velike glumice. Ružica Sokić obeležila je našu kinematografiju i pozorište. Imala je dar da se raduje novom. Krasilo ju je to radosno i znatiželjno dete koje je sačuvala u sebi. Živimo u brzom vremenu u kojem se ne sećamo ni onih koje smo sreli pre nekoliko dana, pamćenje nam je kratko i zato je važno da pominjemo važne ličnosti koje ne smeju da se zaborave - rekla je na svečanosti rediteljka Tanja Mandić Rigonat, koja je sa ovogodišnjom laureatkinjom sarađivala u nekoliko predstava.

Hana Selimović, istakla je Mandićeva, poseduje strastveni dar, a njena strogost i strastvenost, kao i perfekcionizam, mogu za reditelja da budu u ogromnom rasponu - od ljubavi do mržnje.

Dobitnica "Ružice Sokić" diplomirala je u klasi Nebojše Dugalića, koji je naglasio da je od prvog trenutka znao da je Hana ličnost kakva se jednom rađa. Priznanje joj je, uz veliki aplauz prijatelja i kolega, uručio predsednik žirija Radoslav Zelenović.

Primajući nagradu, Hana Selimović je istakla da joj čini izuzetnu čast i dodala:

- Spremajući se za ovu priliku, naišla sam na jedan Ružin intervju u kojem govori o užasnoj nesigurnosti, stalnoj, permanentnoj, iznurujućoj nesigurnosti i pitanjima da li će je iko ikada više pozvati, da li će moći da odgovori na izazov, da li ičemu vredi, da li će biti zaboravljena. Toliko sam se rastužila čitajući to. Pitala sam se kako nije mogla da bude svesna da je samo jedna Žuta dovoljna da bude spokojna...Glumački posao je težak, samo sebe imate i samo o sebe se i saplećete. I samom ste sebi velika prepreka koju iznova morate da prevazilazite.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)