PRVI PUT "MAMA": Premijerno izvođenje komada Morgan Lojd Malkolm u Ateljeu 212

V.V.S.

13. 12. 2023. u 17:04

PREMIJERNO izvođenje predstave "Mama" je u subotu,16.decembra, na Sceni "Petar Kralj" Ateljea 212, u režiji Nebojše Bradića.

ПРВИ ПУТ МАМА: Премијерно извођење комада Морган Лојд Малколм у Атељеу 212

foto B.Đorđević

Kako se navodi, u komadu "Mama", britanska autorka Morgan Lojd Malkolm kao protagonistkinju postavlja nesavršenu i iznemoglu majku, koja usled sopstvene istrošenosti i nerazrešenih traumatskih događaja iz prošlosti, ne uspeva da prepozna i umiri potrebe svog deteta.

Iznenadna praznina koja nastaje pošto se Nina prvi put odvoji od svog tromesečnog sina otvara prostor za do tad neizgovorene strahove i pitanja: šta znači biti dobra majka, da li je osećaj za brigu o detetu unapred predodređen i da li uznemirena majka može smiriti uplakano dete? Posle neočekivanog poziva koji prekida Ninino slobodno veče, ovaj tekst oštro zaokreće u uzbudljivi psihološki triler, u kome se neispavanost jedne majke pretapa u košmarnu situaciju i vrtlog preispitivanja ispravnosti odluka i traženja krivca...

Igraju Tamara Dragičević, Jelena Stupljanin i jasmina Avramović. Prevod je uradio Đorđe Krivokapić,dramaturg je Lora Džolić,scenograf Marija Jevtić, kostimograf Marina Medenica,a kompozitor Aleksandra Vrebalov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)